Els Cóssos es reinventen a través de les xarxes socials

El Basilisc va ser el guanyador de l’11a edició dels jocs tradicionals dels elements festius

27 junio 2020 07:10 | Actualizado a 27 junio 2020 08:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Cóssos de la Festa Major de Reus van viure ahir una de les edicions més atípiques i extraordinàries de la seva història. La Covid-19 va impedir que es poguessin celebrar de forma habitual a la Plaça Mercadal. El torneig de jocs tradicionals per equips dels elements festius de la ciutat es va haver de reinventar a través de les xarxes socials. El Basilisc va ser el guanyador d’aquesta onzena edició. Nou anys després de la seva primera victòria el 2011 han reeditat la primera posició per segona vegada.

El passat dissabte 20 de juny, els diferents grups van dur a terme algunes de les proves a la Palma sense públic i a porta tancada amb mesures de seguretat per evitar contagis. Mascaretes, guants i distància social. Hi van participar vuit grups del Seguici: El Basilisc, els Xiquets de Reus, l’Àliga i el Ball de Cavallets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Pastorets, el Drac i Els Nanos.

A la Palma van realitzar bitlles catalanes, les curses de cintes amb bicicletes, la cursa de mascles i la cursa de sacs, aquestes dues últimes, eliminant la part competitiva i cronometrant el temps que tardava cada grup. Es va haver d’eliminar la prova d’enfilar-se al pal ensabonat, ja que no es podien complir les mesures d’higiene. Les proves es van enregistrar i es van poder veure ahir a les xarxes de Reus Cultura.

Com ja és habitual, el periodista Josep Baiges va presentar la part telemàtica de l’edició d’enguany. Va ser l’speaker que va dinamitzar l’última prova: un test de cultura popular i sobre la Festa Major de Sant Pere a través de la plataforma ‘Kahoot’ que es va poder veure en directe a través de les xarxes socials. Aquest qüestionari constava de 20 preguntes i els participants dels diferents elements festius, que estaven connectats des de casa seva, tenien 30 segons per respondre cadascuna.

«En quina part del bust es mostra la relíquia de Sant Pere? En quin any es va estrenar el Ball Parlat de Dames i Vells de Reus? A quina hora esclatava antigament la primera Tronada del dia de Sant Pere?», aquestes van ser algunes de les preguntes que se’ls van formular. L’equip del Drac va ser el guanyador indiscutible d’aquesta última prova i és que va ser l’únic grup que va encertar totes les preguntes. Tot i això, sumant la puntuació de la resta de jocs, el Basilisc va obtenir la victòria d’aquesta onzena edició amb 16 punts. En la segona posició hi va haver un empat entre l’Àliga i el Ball de Cavallets i el Drac que van obtenir 15 punts. En tercer lloc també es va produir un empat a 14 punts entre el Ball de Pastorets i els Xiquets de Reus.

Avui segueixen els actes de la Festa Major de Sant Pere amb la Música als Balcons. A les 12 del migdia s’interpretarà de forma conjunta el Ball de la Cadeneta dels Nanos de Reus des dels balcons. A les 17 h es farà un taller de gastronomia online per aprendre a fer bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major. Aquells que no vulguin cuinar podran compar-ne al Carrer de Martí Napolità a les 20 h per menjar-s’ho a casa.

Comentarios
Multimedia Diari