Els Gegants de Reus surten a la plaça del Mercadal malgrat la pluja

La plantada i la cercavila de la XIX Trobada de Gegants es vanhaver d’ajornar fins que el cel es va aclarir i va deixar de ploure

16 septiembre 2018 17:38 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els actes emmarcats en les festes de Misericòrdia celebrats ahir dissabte al matí van tenir com a element principal el vermut. Les trobades organitzades pel Ball de Cercolets –el vermulet–, la Colla Pessigolla, el vermut cultural amb visita teatralitzada de Còdol Educació a l’Institut Pere Mata i el Correvermut van ser bons exemples. Aquest últim, però, va ser un dels actes que va aplegar força més famílies i una pila de canalla enlluernada amb el Bou de Reus, el de Barcelona i el de Valls, els quals també van estar acompanyats per la banda dels Bandsonats. 

La gastronomia també va esdevenir un eix central de la jornada amb la plantada de paelles de la Marató Concurs de Paelles, on es van arribar a vendre prop de 90 tiquets. Arribada la tarda, la pluja va impedir que la plantada i la cercavila de la XIX Trobada de Gegants es fessin a l’hora convinguda. Els carrers van omplir-se de curiosos amb paraigües esperant alguna notícia sobre la realització d’algun acte i, mentrestant, algunes de les agrupacions de grallers i timbalers convidades van oferir música per a tothom tot recorrent els porxos de la plaça del Mercadal.

Els gegants i la resta d’elements del Seguici van romandre plantats durant la tarda a l’interior de l’Ajuntament, esperant el seu moment. D’altra banda, els porxos de la plaça del Prim van omplir-se de música i bótes de masclet amb motiu del XV Concurs de Masclet i Fira de Degustació. La melodia que omplia la plaça amb altaveus va conviure amb la de l’agrupació Reus Samba. 

La pluja va parar a les 19.30 hores, tot deixant via lliure als gegants de la ciutat i la desena de colles convidades arribades de tot Catalunya i la zona de Ponent. Van lluir-se amb un tomb al Mercadal i van plantar-se al bell mig de la plaça per iniciar el recorregut esperat ja entrada la nit. 

Comentarios
Multimedia Diari