Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Gegants guanyen la votació i es converteixen en el principal tresor del patrimoni cultural de Reus

Aquest dilluns s'han donat a conèixer els noms dels 7 tresors del patrimoni cultural de la ciutat, escollits pels propis ciutadans. El segueixen La Tronada, Les Tres Gràcies, el Campanar, el Ball de l'Àliga, el Vermut i el Mercadal

F.G.

Whatsapp
Moment del lliurament del sobre amb el nom dels guanyadors. Foto: F.G.

Moment del lliurament del sobre amb el nom dels guanyadors. Foto: F.G.

Reus ja ha escollit els set tresors del seu patrimoni cultural. La proposta amb més suports ha estat la dels Gegants, que s’ha emportat un total de 624 vots. El segueixen en el rànquing, per ordre, la Tronada, Les Tres Gràcies, el Campanar, el Ball Solemne curt de l’Àliga a la Mare de Déu de Misericòrdia, el Vermut i el Mercadal. Ho han desvetllat aquest dilluns el roda de premsa la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i el president de l'entitat Capital de la Cultura Catalana, Lluís Tudela.

En total han participat en aquesta votació realitzada al llarg de les darreres setmanes fins a 1.226 persones, que han emès uns 8.000 vots. D’altra banda, també s’han presentant 206 propostes d’entitats i persones de Reus de projectes per dur a terme en el marc de la capitalitat cultural de Reus durant el 2017.

La participació en la votació ha estat essencialment del Baix Camp (86%). Des del Tarragonès ha votat un 6%, des del Barcelonès, un 2%, des de l’Alt Camp un 1%, igual que en el cas del Baix Llobregat. La resta de 37 comarques de Catalunya ha aportat el 4% dels vots restants.

A partir d’aquest dilluns, els set elements escollits s’incorporaran a la ‘Llista representativa dels tresors del patrimoni cultural del món’, del Bureau Internacional de Capitals Culturals. Ara, doncs, arrenca tercera fase del projecte, que consistirà en enviar un butlletí informatiu sobre el patrimoni Reus a 600.000 persones d 73 països de món.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Reus” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de la Capital de la Cultura Catalana 2017 d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Reus alhora que es promou la participació ciutadana.

La campanya està organitzada per l'Ajuntament de Reus i l'entitat Capital de la Cultura Catalana. Ara, doncs, en una data futura encara per concretar, se celebrarà la cerimònia de lliurament dels diplomes acreditatius als representants dels elements elegits com a tresors del patrimoni cultural de la ciutat.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También