Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els Jocs Florals d’Almoster s’obren als joves

La incorporació d’una cinquena categoria al certamen respon al desig del poble de promoure l’escriptura i generar relleu per al futur

Cristina Valls

Whatsapp
Les bases del certamen ja estan disponibles al web. FOTO: cedida.

Les bases del certamen ja estan disponibles al web. FOTO: cedida.

Les bases de la vuitena edició dels Jocs Florals d’Almoster es van fer públiques ahir –almoster.cat– tot anunciant la incorporació d’una cinquena categoria adreçada als més joves.

Aquesta novetat donarà l’oportunitat a escriptors d’entre 14 i 18 anys a participar en el certamen. Podran optar per guanyar el Premi Jove de Poesia Ajuntament d’Almoster, que consistirà en un trofeu i una dotació econòmica de 100 euros. 

«El fet d’incloure la categoria juvenil a la prova és per promoure la participació de gent jove i generar relleu de futur per tal de donar continuïtat al certamen», justifica l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré. Els participants acostumen a tenir trenta o més anys.

La participació, no cal dir-ho, està oberta a tothom i a gent de tot arreu. «Un cop un participant va venir de Benidorm i va rebre un premi. Vam quedar d’allò més sorpresos. No hi ha fronteres per a l’escriptura», afegeix Xifré a tall d’anècdota. 

Els Jocs Florals d’Almoster tenen quatre distincions més: la Viola d’Or, per a la millor poesia relacionada amb temes religiosos i actualitzada; l’Englatina d’Or, per a la millor poesia associada a la Pàtria, l’enaltiment de Catalunya, els seus pobles i els catalans, també inclou els costums, folklore, tradicions i cultura popular; la Flor Natural d’Or, per al millor escrit poètic associat a temes d’amor; i, el premi Narrativa Gabriel Ferrater per a la millor composició de narrativa curta.

Totes les categories, per a participants majors de 18 anys, tenen una dotació econòmica de 150 euros, més lliurament de trofeu. La data límit per presentar els treballs és el 4 de maig de 2018 i s’hauran de fer arribar a l’Ajuntament d’Almoster. 

El lliurament de premis es durà a terme al Teatre Municipal del municipi, el 27 de maig de 2018, a les 19 hores. El jurat estarà format per la poetessa Gòria Ganga, la filòloga Fina Masdéu, la rapsoda Francina Baldris i el poeta i Mestre en el Gai Saber Ismael Royo.  

Temas

Comentarios

Lea También