Els Pares Paüls s’acomiaden de la Parròquia de la Immaculada de Reus

No obstant, la seva presència a Reus continuarà atenent l’Església de Sant Vicenç de Paül i les dues comunitats de filles de la Caritat presents a la ciutat. La manca de vocacions a la Congregació els ha portat a prendre aquesta decisió.

08 octubre 2018 12:24 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’església parroquial de la Immaculada Concepció es va omplir la tarda del diumenge, dia 7 d’octubre, per a participar en la missa d’acció de gràcies per la tasca realitzada pels Pares Paüls (Congregació de la Missió) en aquesta parròquia des del gener de 1966.

La celebració, presidida per l'Arquebisbe Jaume Pujol va ser concelebrada pel fins ara rector de la Parròquia, Pare Emilio Delgado; el vicari, Pare Antoni Quetglas; el superior de la comunitat dels Pares Paüls, Pare Josep Maria Biosca; el visitador de la Província de Sant Vicent de Paül-Espanya, Pare Jesús Maria González i el prior-arxiprest de Reus, mossèn Joan Antoni Cedó.

La celebració també va ser el marc de benvinguda dels qui vetllaran per la cura pastoral de la Parròquia a partir d’avui: mossèn Josep Moreno, com a moderador, i Mn. Josep Manel González, diaca permanent, com a encarregat. «Gràcies a la vostra generositat la Parròquia continuarà comptant amb les seves activitats i instal·lacions pastorals», va manifestar el Sr. Arquebisbe durant l’homilia.

També va agrair la tasca pastoral duta a terme pels Pares Paüls durant tots aquests anys al mateix temps que recordava quins van ser els inicis de la Parròquia. «L’inici de la tasca pastoral en aquest barri es va fer des de la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Reus. Els preveres assistien a la parròquia per a les misses dominicals però per la resta de sagraments calia anar a Sant Francesc. El dia 17 de juny de 1962 l’aleshores cardenal-arquebisbe de Tarragona, Benjamín de Arriba y Castro, beneïa solemnement el temple parroquial que, anys més tard, el 1966, seria encarregat als Pares Paüls», va explicar.

Jesús M. González: «El nostre deure ha estat complert»

Abans de cloure la celebració el visitador de la Província de Sant Vicent de Paül-Espanya, P. Jesús Maria González, va adreçar unes paraules d’agraïment al Sr. Arquebisbe per la seva presència, consideració i atencions vers els P. Paüls i a tots els allí presents. «En aquests moments sentim pena i dolor per deixar la missió en aquesta Parròquia, després de tants anys, però també satisfacció i alegria perquè el nostre deure ha estat complert.

Demano disculpes per les vegades que no hem estat a l’alçada en la missió que Déu ens havia encomanat. Allà on ens trobem continuarem pregant per vosaltres», va expressar.

El P. González també va informar que, a partir d’ara, tant el P. Josep M. Biosca com el P. Pedro Gómez, procedent de València, «seguiran servint a l’Església de Tarragona».

Per la seva part, Mn. Josep M. González, diaca encarregat de la Parròquia, va agrair la confiança del Sr. Arquebisbe i l’acollida per part dels grups i fidels que en formen part.

«El meu propòsit és que mai us manqui la Paraula del Senyor. Estic segur que, amb la vostra ajuda, podré seguir el camí que els Pares Paüls han iniciat», va dir. Davant l’actual manca de vocacions a l’Església, Mn. Josep Manel va demanar intensificar la pregària perquè sempre hi hagi persones que lliurin la seva vida per l’Evangeli.

Comentarios
Multimedia Diari