Els Premis Cambra de Comerç de Reus s’obren al territori i premien el futur empresarial

La gala dels Premis Cambra 2019 va reconèixer 32 empreses i entitats del territori

28 noviembre 2019 22:40 | Actualizado a 29 noviembre 2019 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els nous Premis de la Cambra, tal com ho va definir Àgata Girbes, vicepresidenta primera de la Cambra de Comerç, van reconèixer  aquest dijous la tasca de 32 empreses i entitats del territori. L’auditori de la firaReus es va omplir de gom a gom en una nit centrada en aquells reptes i valors empresarials que, segons la Cambra de Comerç -organitzadora d’aquests guardons-, serveixen com a màxim per reconèixer una bona feina, els valors socials, l’aposta per l’I+D i la internacionalització de les empreses.

Els dos eixos centrals van ser la sostenibilitat i el futur. És per això que els premis d’honor van ser concedits a Xavier Martínez i Serra, per dinamitzar turísticament la Casa Navàs des de la seva adquisició el 2017; a la Fundació Rosa Maria Vilar per a malalts d’Alzheimer i, finalment, al Monestir de Poblet pel programa Cosmos, on la sostenibilitat és el motor de la nova forma de funcionar de la vida del monestir.

Les empreses guardonades als Premis Cambra formaven un ventall de característiques rellevants, com ara Aquí Energia, que comercialitza fonts d’energia d’origen 100% renovables; el CN Reus Ploms, per l’aposta ferma per l’esport inclusiu amb la col·laboració amb el C.E. Alba, Padel amb tu o el Roslena, per la llarga trajectòria i renovació del quiosc que s’ha fusionat amb un espai de restauració saludable.

El President de la Generalitat Quim Torra va presidir la Gala i va destacar les xifres en alça de les exportacions a Catalunya i l’augment de passatgers a l’aeroport de Reus, entre altres.

Una Cambra més oberta

La principal novetat d’enguany van ser els cinc premis comarcals lliurats pels presidents dels respectius Consells Comarcals de la demarcació cameral. «Una mostra de com la Cambra es vol obrir en el territori donant-los rellevància», va argumentar Girbes. Per part del Baix Camp el guardó se’l va endur ‘Cambrils: entrada al país del vi’, una iniciativa que va sorgir fa una dècada quan la Cambra va impulsar l’Associació País del Vi per promoure l’enoturisme de la demarcació.

Els altres premis especials es van atorgar a la Denominació d’Origen Conca de Barberà per la iniciativa solidària davant l’adversitat de Rendé Masdeu, una de les seves bodegues; L’Escola d’Enologia Jaume Ciurana, una de les escoles més antigues de Formació Professional en Enologia de l’Estat espanyol (El Priorat); al Pere Jornet, a qui l’incendi de Ribera d’Ebre li va destrossar la finca (Ribera d’Ebre) i a Les Vinyes del Convent, del Celler de la Família Gil com un exemple d’una família apassionada per la feina ben feta (Terra Alta)

Comentarios
Multimedia Diari