Els Retaules Vivents de Reus compleixen 30 anys

El prior de la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus, mossèn Joan Anton Cedó Perelló, va donar el tret de sortida de l’activitat nadalenca

23 diciembre 2018 18:23 | Actualizado a 27 febrero 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Retaules Vivents de Reus van arrencar ahir, dissabte, amb una gran posada en escena i amb el mèrit d’arribar als seus 30 anys d’activitat amb molts voluntaris i gent implicada. Un tema que es va tractar de forma reiterada durant el pregó, en què va adreçar unes paraules el prior de la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Reus, mossèn Joan Anton Cedó Perelló. 

El suport de l’Ajuntament va ser un destacat en els parlaments del mossèn, el qual va preparar-se un discurs breu, però precís. «L’esforç de tots els implicats, col·laboradors i organitzadors, és sempre desinteressat i creiem que els retaules són i seran una activitat que unirà sempre a les famílies al Nadal», va dir el prior. Un cop acabat, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va elogiar-lo i, com a homenatge, va donar-li un quadre com a obsequi. 

Un altre tema també destacat durant el pregó va ser la creació del cartell dels Retaules Vivents d’enguany, a càrrec d’Isidoro Fernández, on es mostra el naixement i recorda també una ceràmica vidriada del Col·legi Prat de la Riba, obra de Pere Caselles.  

Arribar al 30è aniversari també ha suposat «una màxima satisfacció» per a l’entitat impulsora dels Retaules Vivents, El Patronat del Foc Nou. «Estem molt orgullosos que després de tants anys, haguem pogut continuar fent-los. És un dels elements clau del Nadal a la ciutat. Per celebrar els 30 anys d’activitat, hem pensat en organitzar més endavant un acte d’allò més especial, on poder reunir els diferents pregoners que han anat passant durant els anys. Fins ara no ho hem pogut fer, perquè amb la preparació dels retaules ens hem quedat sense temps», explica des de l’entitat en Gregorio Simón. I és que hi ha passat molta gent pels Retaules Vivents. 

Els assistents van poder veure ahir diferents episodis que fan repàs del naixement de Jesús amb un escenari dedicat a la Creació, l’Anunciació a Maria, l’Anunciació als pastors, Buscant Posada, el Palau del Rei Herodes, El Naixement, Els Doctors de la Llei, Taller de Natzaret amb els Dimonis i els  Àngels. 

Preparatius

«Més de 2.000 persones entre intèrprets, organitzadors i pregoners», especifica Simón. A l’octubre ja es van començar els assajos dels prop de 100 infants actors i actrius: «d’actors i actrius no en falten mai, ja que molts infants van començar de pastorets i volen repetir amb altres papers i s’ho prenen molt seriosament». 

«Als pares i els avis, a més, els encanta veure els seus fills i néts com actuen», afegeix Gregorio Simón. Cal recordar  que els Retaules Vivents es faran durant el dia de demà i els dies 26 i 29 de desembre a partir de les 19.30 hores de la tarda. 

«A banda de les cares visibles dels diferents retaules, hi ha també una trentena de persones darrere que ha treballat: des de maquilladors, els encarregats del muntatge i desmuntatge d’empostissats, decorats i enjardinament. També estem  agraïts a la feina de les Brigades Municipals, encarregats d’instal·lar decorats i enjardinament», explica Gregorio Simón, de l’entitat del Patronat del Foc Nou. 

Comentarios
Multimedia Diari