Els Tres Tombs de Reus reviuen la passió al voltant del món del cavall

 La cavalcada va comptar amb la participació de 70 carruatges i 300 cavalleries

04 marzo 2018 13:50 | Actualizado a 07 marzo 2018 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La passió pels cavalls va ser suficient per plantar cara al mal temps. Desenes de famílies van sortir al carrer per gaudir de la 32a edició dels Tres Tombs. La festa dels cavalls per excel·lència va atreure les mirades de grans i petits. El Tomb de Ravals va ser la passarel·la per on van desfilar els animals. «El dia al final s’ha quedat la mar de bé. Enguany ha augmentat la participació de carruatges, amb uns setanta, i 300 cavalleries», explicà el president dels Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, Enric Espasa. A l’espera que la cavalcada tradicional comencés, a la plaça Prim les actuacions de les colles geganteres Els Fènix de Reus, L’Amistat de Reus, Geganters de Bellpuig i Vivall de Les Borges Blanques van omplir d’ambient festiu el centre de la ciutat. El somriure de la Ivet i del seu germà Nil, de 7 i 3 anys respectivament, eclipsava la música i els balls dels gegants.

El ritme festiu s’incrementà amb l’arribada dels primers animals pel carrer Sant Joan. «Ja baixen, ja baixen!», exclamaven uns avis als seus néts. Al capdavant, marcant el ritme, la Banda de cornetes i tambors La Rosa de Reus, i uns passos més enllà el carruatge amb la imatge de Sant Antoni. L’engalanada Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Reus, el carruatge amb autoritats locals com l’alcalde, Carles Pellicer, i les regidores Montserrat Caelles i Montserrat Vilella, i la Secció d’Hípica del Cos de Mossos d’Esquadra van precedir les desenes de carruatges i cavalleries procedents de tot Catalunya. «El carruatge més gros, que transporta pinassa, ha vingut des d’Igualada, però també hem tingut participants d’Esplugues de Llobregat, la Roca del Vallès,... A més dels participants de la província, sempre intenten atreure participants d’altres indrets», destacà Enric Espasa.

Una festa inclusiva

En aquesta edició, com a novetat, els Tres Tombs van esdevenir més inclusius. Durant la benedicció a la plaça de la Puríssima Sang hi va haver un espai adaptat perquè les persones amb discapacitats poguessin seguir l’acte tradicional.

A la plaça de la Sang, el Forn Sistaré també va ser el protagonista. El Xavier Pàmies va obsequiar als presents amb llesques de pa, que pacientment va anar tallant d'una barra de pa de 20 quilos.

Durant el recorregut, una dolça pluja de caramels va arruixar als assistents fins a arribar a la plaça de la Sang on un any més els Tres Tombs van acomiadar-se amb la tradicional benedicció d’animals, carruatges i cavalls.

 

Comentarios
Multimedia Diari