Más de Reus

Els Xiquets de Reus aixecaran pilars al Santuari

La colla avellana, en ple 40è aniversari, sortirà amb el Seguici petit i estarà a les escoles

M. PÉREZ

Whatsapp
Els assajos es van poder reprendre fa pocs dies. FOTO: LINS GRIÑÓ

Els assajos es van poder reprendre fa pocs dies. FOTO: LINS GRIÑÓ

«Donat que portem un any i mig sense temporada, per a nosaltres Misericòrdia és la tornada i és, de fet, una tornada molt gran», explica Maria Alegret, cocap de colla de Xiquets de Reus, que apunta que, en aquesta Festa Major petita, «ens adaptem al que farà la resta del Seguici» i, de cara al dia 25, «estan previstos pilars davant del Santuari». «Voldríem que hi pogués haver més participació de la ciutadania però, tal com estan les coses, és complicat i, al final, el que esperem de Misericòrdia és també que hi hagi salut», afegeix.

Els de la camisa avellana, que commemoren al llarg d’aquest 2021 els seus 40 anys d’història, van reprendre els assajos fa molt pocs dies. «Els vam restablir tal com els havíem deixat: fent dos grups de 25 persones, un a dintre i un a fora, i pendents de com van canviant les coses», precisa Alegret, que diu que tenir l’oportunitat de veure’s de nou els divendres resulta rellevant «especialment per a la canalla, perquè va creixent d’un any a l’altre, d’una temporada a la següent es nota molt, i hi ha canalla petita que ha d’aprendre moltes coses». El dia 23, precisament la canalla participarà en la cercavila del Seguici petit pel Passeig de Misericòrdia i l’endemà, el 24, la colla estarà present en les actuacions que s’han programat a diferents centres escolars de la ciutat, en concret a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies. El dia 25, amb els pilars al Santuari, «estem contents de poder tornar».

Una mica més endavant, a l’octubre, «esperàvem fer la Diada del Mercadal amb normalitat» però, tenint en compte la situació generada per la pandèmia, «intentarem si es poden fer pilars, tot i que no ho creiem; depèn de com vagi tot». De qualsevol forma, «ho celebrarem igual, hem de veure què podrem fer», afegeix la cocap de colla.

Del 40è aniversari, Alegret explica que «hi haurà més actes, però encara no es poden desvetllar». La colla va obrir aquest any especial a principis de juliol, amb una trobada al Teatre Bartrina que va servir per repassar passat, present i futur de l’entitat i per deixar clar que «estem molt vius i continuarem». Batejat com a ‘Xiquets 4.0’, el tret de sortida «va anar molt bé, ens va agradar molt a tots i la veritat és que ha estat un inici fantàstic».

Temas

Comentarios

Lea También