Els Xiquets de Reus fan la clàssica a l’antiga per enllestir Sant Pere

Els reusencs completen per segon cop enguany el doblet de castells de vuit en una mateixa diada, mentre que els Xiquets de Vila-seca, els Xiquets de Cambrils i els Brivalls de Cornudella fan el 2de6 a Vinyols

17 junio 2018 17:35 | Actualizado a 19 junio 2018 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La jornada castellera de dissabte comptava amb dues cites en dues poblacions del Baix Camp. Els Xiquets de Reus participaven de la recreació del mercat del Mercadal a la cèntrica plaça de la ciutat, mentre que Vinyols i els Arcs acollia tres colles de la demarcació amb motiu de la seva festa major d’estiu. 

Els Xiquets de Reus aprofitaven aquesta cita curiosa en solitari per acabar d’enllestir els objectius de cara a la diada marcada en vermell de dissabte vinent: la diada de la Festa Major de Sant Pere. Després que la canalla de la colla entres en carro a la plaça davant la sorpresa d’alguns dels presents, els reusencs van iniciar la seva actuació en solitari amb el tercer 4de8 del curs. El carro gros avellana va pujar a la primera i ho va fer amb molt bones mides. El castell va carregar-se amb molta comoditat i durant tota la descarregada es va mantenir igual amb serenor a tots els pisos de l’estructura. Sembla que els del carrer Rosich comencen a trobar-li la mida a aquesta construcció. 

Tot seguit, i sense temps a perdre, la colla dirigida per Antoni Rull va muntar el 3de8. En un primer moment van tirar avall el peu però a la segona, el castell va tirar amunt. Tot i presentar bones mides, el castell es va mostrar nerviós, però l’experiència dels darrers anys en aquesta estructura va permetre als reusencs anotar-se’l sense excessives dificultats. Tercer tres de vuit de la temporada amb estrena al pis de quints inclosa. A la tercera ronda arribava el torn del 2de7, que tot i girar-se una mica durant la descarregada es va poder completar sense problemes.

Els de la camisa marró avellana volen pujar-lo un pis més la setmana vinent en aquest mateix indret. Van tancar la seva diada amb un pilar de cinc, per seguir amb la feina al seu assaig on va realitzar un assaig posterior. Allà, van col·locar el pis de dosos tant al 2de8 amb folre com al 5de8, a més de fer proves de futur del 3de9 amb folre. 

Estrena blau cel a Vinyols

Els Xiquets de Cambrils actuaven a la festa major de Vinyols dels Arcs, població d’alguns castellers de la formació, acompanyats dels Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella. Els cambrilencs encetaven les seves rondes de castells amb el millor castell que completarien a la cita, el 2de6. A la segona ronda arribava el torn del 4de6 i per tancar descarregaven un 3de6, aparcant finalment per properes diades aquesta estructura aixecada per sota.

Els Xiquets de Vila-seca per la seva banda iniciaven la seva actuació completant un 3de6 després d’un intent desmuntat, continuaven amb el 3de6 amb el pilar i tancaven la seva actuació amb la cirereta del pastís, el primer 2de6 blau cel de la temporada. El 2de6  a la segona ronda també era el millor castell dels Brivalls de Cornudella, que prèviament havien completat el 3de6 i després del 3de6 amb el pilar, a més de l’únic pilar de cinc que es va veure. 

Comentarios
Multimedia Diari