Els Xiquets de Reus obren a la ciutat el seu 40è aniversari

La colla, que aixecarà pilars per Sant Pere al Carrer de la Festa, treballa en la diada del Mercadal. Ha creat un logotip commemoratiu i programarà multitud d’actes durant tot un any

18 junio 2021 08:59 | Actualizado a 18 junio 2021 09:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Xiquets de Reus fan 40 anys i estrenaran l’aniversari tornant a vestir la camisa avellana. Coincidint amb la Festa Major de Sant Pere, participaran del Carrer de la Festa, on tenen la intenció d’aixecar pilars de quatre. La seva presidenta, Eva Oliva, explicava ahir que «en tenim moltes ganes» i és que la colla ha reprès els assajos amb la canalla i els adults després de més de 14 mesos d’aturada per la pandèmia. La commemoració d’aquestes primeres quatre dècades d’història s’allargarà un any i s’obre a la ciutat. Ahir va presentar-se un logotip especial, creat pel casteller Martí Castillejo que explicava que la imatge conté referències al primer escut de la colla i a «la importància de tothom que ha estat aquí perquè, quan recuperem la normalitat, ens faran falta tots».

L’acte inaugural, sota el títol ‘Xiquets 4.0 - L’aniversari dels Xiquets de Reus’, tindrà lloc el 3 de juliol al Teatre Bartrina. S’hi repassarà, tal com detallava Oliva, la història de la colla per «recuperar el passat, evidenciar el present i afrontar el futur amb optimisme». Les entrades es podran adquirir a partir del 28 de juny. També s’ha previst pintar un mural en una façana del barri per les festes de Santa Anna, una exposició fotogràfica i la projecció d’un documental que «deixarà constància de la temporada atípica de 2020 i posarà el focus en les persones i les seves vivències». «Els nostres grallers enregistraran un disc de cançons i versions del seu repertori i esperem poder fer un concert obert a la ciutadania», afegia Oliva sobre la programació, que vol implicar el veïnat de Reus. Quan s’apropi la data concreta de la fundació, que és el 18 de novembre, es farà un sopar.

La celebració clourà el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi i la primera en què els Xiquets de Reus van actuar amb la camisa avellana: es vol dur a terme una actuació castellera de primer nivell i un concert de gran format per a tothom. A la presentació del programa van acudir ahir també l’alcalde, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; i el regidor Daniel Recasens.

De cara a l’octubre, la Junta treballa amb la idea de tirar endavant la 15a Diada del Mercadal, que es farà si la situació sanitària ho permet. Hi serien els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari