Els Xiquets de Reus tanquen la seva temporada actuant al Mercadal

Els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre també actuen a falta d’algunes diades per acabar la seva temporada

27 octubre 2018 08:08 | Actualizado a 30 octubre 2018 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Xiquets de Reus tanquen un any més la temporada amb la diada de la Colla, que se celebrarà avui, a les sis de la tarda, a la plaça del Mercadal, acompanyats dels seus fillols, els Xiquets de Cambrils, i de dues colles amb qui mantenen una estreta relació: els Castellers d’Altafulla i els Castellers de Terrassa.

Enguany, els de la camisa avellana han tingut també una temporada d’aquelles complicades, però al final la feina als assaigs s’ha vist recompensada a plaça. Van començar el curs arrossegant una temporada anterior on havien perdut els castells de 9 i tot just després de la diada de Sant Jordi d’Altafulla, on van estrenar el 2de7, el seu cap de colla, Toni Rull, va presentar la seva dimissió perquè no es veia amb cor de poder dur la colla on havia d’anar. La dimissió va ser exposada a la colla en una assemblea extraordinària, on Rull va recollir l’opinió i finalment, després d’una setmana de reflexió, va decidir seguir al capdavant.

Sembla que amb aquest cop d’efecte va aconseguir engrescar la colla i a la diada de l’Oli de Valls va arribar el primer 3de8 de l’any i al cap d’una setmana, a la diada del Pallol, la primera clàssica de 8. Fent petits passos, es plantaven a Sant Pere amb l’objectiu de la tripleta de 8, que van descarregar per partida doble i una d’elles en solitari el 29 al migdia, la qual cosa va fer marxar la colla de vacances amb un bon gust de boca.

En tornar de vacances, van signar dues tripletes de 8 més i a la Festa Major de Gràcia van fer un pas més, anotant-se un èpic 5de8 en el moment de la descarregada i l’endemà a Cornudella, després de la diada, van fer una prova de 3de9 amb folre fins a sisens, on allà els de la camisa avellana van veure que el castell de 9 no estava tan lluny. I a Cambrils, a principi de setembre, van carregar el primer 3de9 amb folre del curs, que aconseguirien descarregar per la Festa Major de Misericòrdia. El punt àlgid però dels reusencs va ser al Concurs de Castells, on van ajuntar els seus màxims castells: el 2de8 amb folre, el 3de9 amb folre i el 5de8. Avui, els reusencs volen tancar la temporada tornant a descarregar aquests tres castells per poder marxar amb un bon gust de boca.

Al seu costat actuaran els de Cambrils, que volen fer el 3de7 i el pilar de cinc com a màximes construccions; els de Terrassa, que volen repetir l’actuació del Concurs; i els d’Altafulla, que volen fer-hi els dos bàsics de 7.

A Tarragona van d’estrena

A la mateixa hora, els Xiquets de Tarragona celebren la seva diada juntament amb els Castellers de Cornellà, tot i que encara els queden algunes diades per endavant. Amb la mirada posada a Tot Sants, on volen repetir la tripleta màgica, avui per algunes baixes no poden fer castells de tripleta, però volen estrenar el 7de8, que no han fet mai, plantar el primer 9de7 de la temporada i reeditar el pilar de 6. Al seu costat, els de Cornellà volen fer el 5de7 i el 3de7 amb el pilar com a castells més destacats. Enguany, estrenaran la plaça Corsini i, en cas de pluja, traslladaran l’actuació a l’interior del Mercat.

I a Torredembarra més castells

Els Nois també estan a punt de tancar el curs i els de la colla de Torredembarra volen fer els dos castells bàsics de 7 amb el pilar i es mouen entre el 3de7 per sota i el 5de7. Els acompanyaran els Torraires de Montblanc i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, que tenen intenció de moure’s amb la gamma alta de 6

Comentarios
Multimedia Diari