Els Xiquets de Reus van a per totes per la Misericòrdia

Una diada amb la mirada posada en el cel per previsió de mal temps. L'actuació està prevista al Mercadal a partir de les 18 hores

20 septiembre 2019 17:40 | Actualizado a 23 septiembre 2019 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les festes de la Misericòrdia és la primera de les grans cites castelleres del final de temporada pels de la camisa avellana. Una jornada on els agrada portar els seus màxims i habitualment hi solen estrenar el castell de nou.

Enguany, és el segon cop que arriben amb les tres màximes construccions del seu registre ja estrenades i descarregades totes elles en aquesta temporada.

Se’ns dubte, els Xiquets de Reus arriben a la diada de la Misericòrdia amb els deures fets amb un gran rodatge de castells de la gamma alta de vuit que conformaria una de les millors temporades del seu historial.

Aquest 2019, els reusens van portar el tres folrat més matiner de la seva història al mes de juny per la diada de Sant Pere a Reus. Enguany han arribat a descarregar dos catedrals aquest juliol, i han passejat fins a cinc el 2de8 amb folre des del mes de maig arribant a portar-laa places on mai l’havien fet.

Un primer tram de temporada magnífic que es va veure frenat per un agost complicat a causa de la caiguda del 5de8 de la diada de Gràcia. També van fer llenya la setmana passada amb el 2de7 tot i que hauria quedat en una anècdota, ja que els de la camisa avellana van descarregar el 2de7 folre a terra sencer en el següent assaig. Fet que va donar molta confiança a la canalla i a la colla.

Tot i els petits entrebancs, la colla ha presentat un bon estat de forma en les últimes setmanes amb les proves al pati d’assaig. El mes d’agost, tot i tenir un petit periode de vacances, els va servir per tornar agafar sensacions i recuperar la forma per afrontar un final de temporada ambiciós mostrant així uns Xiquets de Reus afamats de grans castells.

Així doncs, l’objectiu d’avui passa per recuperar el nivell que van demostrar per la diada de Sant Pere tornant a portar el castell de nou en forma de tres, el 2de8 amb folre i rodar el 4de8 amb ganes de pujar-lo un pis aviat.

La setmana vinent, els de Reus tenen una altra gran cita a casa seva on volen donar la seva millor versió. Però això passa per primer complir els objectius d’avui i així aplanar el camí per nous reptes amb la mirada posada en la setmana vinent per la diada del Mercadal.

Nens i Moixiganguers en la diada

Els del Vendrell i els d’Igualada seran les colles que acompanyaran avui als amfitrions per les festes de la Misericòrdia de Reus. Una diada que per a les formacions convidades se la presenten de tràmit per anar fent ruta a futurs castells.

Els de la camisa vermella els agradaria seguir rodant la gamma alta de castells de vuit i intentarien sumar una altra clàssica.

Els del Vendrell s’han marcat l’objectiu de recuperar el 2de8 amb folre per Santa Teresa després de carregar-lo l’any passat per la diada de Santa Anna al Vendrell. L’últim cop que el van descarregar va ser per l’actuació de l’Esperidió del 2017 a Tarragona. Un castell que, se’ns dubte, seria una injecció de moral pels de la camisa vermella.

Els Moixiganguers d’Igualada arriben a Reus amb 23 castells de vuit en cartera aquesta temporada. Tot una mostra del gran estat de forma dels de la camisa morada.

Avui els de la capital de l’Anoia els agradaria ajuntar els castells bàsics de vuit i li sumarien el 2de8 amb folre.

Les tres màximes estructures que els d’Igualada han pogut assolir aquest curs, sobretot el carro gros que, fins a dia d’avui, en porten 13 de descarregats i que els hagués agradat pujar un pis més el passat mes d’agost per la seva festa major. El tres se’ls ha travat més enguany per falta de camises clau en diferents ocasions.

Tot plegat amb la mirada posada en el cel, ja que la previsió de pluja amenaça. Tot i que, en principi per la tarda hauria deixat de ploure, en cas de confirmar-se, la diada quedaria suspesa.

Comentarios
Multimedia Diari