Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els advocats de Reus reclamen justícia

Un centenar de membres del col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat els han donat suport

Marc Càmara

Whatsapp
Un centenar de persones s'han mobilitzat aquest dilluns a les portes dels jutjats FOTO: Alfredo González

Un centenar de persones s'han mobilitzat aquest dilluns a les portes dels jutjats FOTO: Alfredo González

Una vintena de lletrats de l’associació Advocats 1 d’octubre de Reus han llegit el manifest del Consell de l’Advocacia Catalana on es denuncia el que consideren mesures desproporcionades per part de la justícia espanyola.

Els advocats, vestits amb les seves togues, han tingut el suport d’un centenar d’Avis i Àvies per la Llibertat, que després de mobilitzar-se com fan cada dia a la Plaça del Mercadal, han traslladat la protesta a les portes dels jutjats. “Com que vosaltres ens doneu suport, avui nosaltres hem volgut venir a donar-vos-el a vosaltres”, deia un dels portaveus del col·lectiu d’avis a Salvador Batlle, un dels integrants del grup de lletrats. Alguns dels advocats lluïen llaços grocs sobre les seves togues.

"creiem que la mesura de presó acordada és inconvenient i desproporcionada"

Cap a la una del migdia, Salvador Mestre, president dels Advocats 1 d’octubre de Reus, ha llegit el manifest del Consell de l’Advocació Catalana. “Estem convençuts que cal donar una oportunitat al Dret. Per fer-ho possible s’ha de respectar la presumpció d’innocència”, llegia Mestre, “creiem que la mesura de presó acordada (divendres per part del Tribunal Suprem) és inconvenient i desproporcionada”.

Durant el manifest també s’ha exigit “que la política deixi de ser judicialitzada” i que “no es faci un abús del Dret que divideixi la societat”.

La lectura del manifest ha acabat amb un generós aplaudiment per part dels presents i crits de “justícia”. Els Avis i Àvies per la Llibertat, amb una pancarta on s’hi podia llegir “Llibertat Presos Polítics”, han volgut agrair l’acció dels advocats.

Temas

Comentarios

Lea También