Els advocats recullen joguines i aliments per les festes de Nadal

La Comissió de Drets Humans del Col·legi impulsa una campanya de donació

12 diciembre 2017 10:55 | Actualizado a 12 diciembre 2017 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la seu del Col·legi d’Advocats de Reus hi ha arribat també el Nadal, i ho ha fet en format solidaria. I és que des de la Comissió de Drets Humans es va voler iniciar a mitjans de novembre una sèrie de preparatius relacionats amb les festes nadalenques. 

Arran d’un conveni de col·laboració que té subscrit l’ens col·legial amb la Creu Roja, la Comissió de Drets Humans del Col·legi va anunciar la seva participació enguany a la Campanya de la Joguina Educativa.

És una novetat amb la qual tots els membres de la comissió —Pilar Lahoz, Roser Cabot, Neus Guerrero, Lidia Lobato, Hilal Tarkou, Mar Matías i Laura González— estan molt sorpresos, ja que l’acollida ha estat «molt positiva»

Aquesta campanya consisteix en la recollida de joguines noves, no bèl·liques, les quals es lliuraran a les famílies amb risc d’exclusió o en situació de vulnerabilitat.

De fet, la franja d’edat a qui van adreçades les joguines va dels zero als 16 anys. 

Pel que fa a la participació en aquesta iniciativa, va adreçada als col·legiats i col·legiades, però tal com corrobora la representant de la comissió, Pilar Lahoz, "està oberta a qui vulgui cooperar".

Val a dir, que les entitats amb les quals col·laborem ja acostumen a fer molt de ressò amb aquestes campanyes. Així, sempre es reben suports de diferents bandes. Això és sempre molt beneficiós de cara als resultats».

Pel que fa a l’entrega de les joguines es pot dur a terme de manera directa, portant-les a la seu principal del Col·legi d’Advocats de Reus, la qual està ubicada a l’avinguda de Marià Fortuny (al costat dels Jutjats), i es pot dur a terme fins aquest divendres 15 de desembre.

D’altra banda i des de la mateixa comissió de Drets Humans,  per segon any consecutiu han organitzat també la campanya per la recollida d’aliments i productes d’higiene personal, juntament amb la col·laboració de l’entitat solidària Càritas.

En aquest cas, la recollida també es durà a terme a la seu principal del Col·legi d’Advocats de Reus en el mateix termini de temps esmentat anteriorment.

«Ambdues iniciatives, tant la de les joguines com la dels productes d’higiene i aliments, creiem que són necessàries en aquestes dates i estem contents de poder ajudar», valora Lahoz en representació de tots els companys.

 Pel que fa a la quantitat de productes recaptats a les dues campanyes, la comissió esmenta que es tracta «d’un volum semblant al de l’any passat, en el cas del recapte amb Càritas. Quan s’acosta el temps de venciment de la campanya, la gent també acostuma a animar-se més. Hi ha molt bona actitud». 

Vocació de continuïtat

Després de l’experiència, els membres de la comissió del Col·legi d’Advocats de Reus pensen en treballar en més iniciatives de caràcter solidari de cara al futur i a més, asseguren tornar a repetir les campanyes d’aquestes festes l’any vinent. 

Els membres de l’agrupació dels Drets Humans també van proposar que una part dels diners invertits en els dècims de loteria nacional i La Grossa anessin a parar a una entitat benèfica. En aquest cas, la Creu Roja i Càritas, les entitats amb les quals tenen conveni de col·laboració. 

Comentarios
Multimedia Diari