Els arquitectes reusencs David Tapias i Núria Salvadó, a la Biennal de Venècia

Els projectes seleccionats pels comissaris Iñaqui Carnicero i Carlos Quintans són una mostra de la resposta creativa dels arquitectes als entrebancs que han superat

19 mayo 2017 19:40 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els arquitectes i els projectes que representaran Espanya durant la Biennal de Venècia, que se celebrarà entre el 28 de maig i el 27 de novembre. Entre els seleccionats per participar en aquesta mostra internacional destaquen els reusencs David Tapias i Núria Salvadó, que compartiran el projecte Cine Lídia, ubicat a Riudecols. L’obra, de l’any 2003, és el resultat de la rehabilitació de l’antic cinema del poble seguint la següent premissa: invertir la menor quantitat diners possible tant en la realització com en el posterior manteniment. El resultat va ser la creació d’un espai senzill amb un muntatge ràpid. La participació de l’arquitecte David Tapias a la Biennal de Venècia és doble, ja que també exposarà el treball realitzat conjuntament amb el despatx d’arquitectes Fake Industries Architectural Agonism (Cristina Goberna, Urtzi Grau) i Aixopluc, de l’arquitecte reusenc. El projecte que presentaran és Casa EO, un habitatge que exemplifica com amb un reduït pressupost es pot aconseguir un habitatge unifamiliar que ofereixi múltiples oportunitats.

Cal recordar que la celebració de la quinzena edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia respon a la necessitat de compartir experiències i l’evolució que ha protagonitzat el sector de l’arquitectura en els darrers anys, coincidint amb la crisi econòmica.

De fet, els projectes seleccionats pels comissaris Iñaqui Carnicero i Carlos Quintans són una mostra de la resposta creativa dels arquitectes als entrebancs que han superat.

L’exposició de la Biennal de Venècia es divideix en quatre àrees: una part integrada per 55 obres seleccionades en nou categories; 7 sèries fotogràfiques, els resultats del concurs Unfinished, integrat per 8 guanyadors i 4 mencions, i per últim 10 entrevistes a experts internacionals que donaran a conèixer la seva visió i opinió en relació amb l’arquitectura espanyola contemporània.

 

Comentarios
Multimedia Diari