Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els boletaires omplen cistells de rovellons a les muntanyes de Prades

Les pluges de les darreres setmanes i la temperatura han propiciat l’aparició de bolets als boscos de bona part del Baix Camp

Marc Càmara

Whatsapp
Un cistell, ple de rovellons i d’altres bolets recollits als boscos de les muntanyes de Prades. FOTO: Cedida

Un cistell, ple de rovellons i d’altres bolets recollits als boscos de les muntanyes de Prades. FOTO: Cedida

No és habitual, però tampoc és un fet extraordinari. Aquests dies, les muntanyes de Prades estan farcides de bolets, i també de rovellons. 
Les pluges de les darreres setmanes, acompanyades d’una temperatura semblant a la que hi ha durant la tardor, han fet aflorar aquest deliciós producte en molts boscos del Baix Camp. Entre els bolets que s’hi troben destaca el rovelló. 

A la zona de Prades, segons l’alcaldessa, Lídia Bargas, fa setmanes que se’n troben, de rovellons. «Ara feia un parell d‘anys que no n’hi havia i durant aquestes setmanes la gent n’ha anat trobant a grapats», assegura l’alcaldessa de la vil·la vermella. El rovelló tendeix a créixer en pinedes, en zones de sòl calcari, i encara que sembli estrany, vol la calor i és propi de boscos assolellats. Segons Bargas, a la zona de les muntanyes de Prades «era molt habitual trobar-hi rovellons arreu», una situació que ha anat a la baixa en els darrers anys. 

De fet, són molts els boletaires que s’han assabentat de l’aparició de rovellons i que han decidit anar a provar sort. Alguns amb fortuna, com el regidor de Medi Ambient de Prades, Esteve Obis. D’altres, sense tanta sort. 

El fenomen de les xarxes socials

Alguns boletaires han compartit fotografies de les seves captures a través de les xarxes socials. I algunes d’aquestes fotografies s’han viralitzat i han provocat un efecte crida. 

Gent de tota la comarca, aficionada als bolets, han volgut anar als seus racons secrets. Alguns han pujat fins a les muntanyes de Prades, però d’altres han anat a provar fortuna als boscos de La Mussara i també a la zona propera a Pratdip. Alguns d’ells, contactats pel Diari, asseguren que el bosc n’és ple, de bolets «si saps on els has d’anar a buscar». 

Temas

  • bolet
  • rovellons
  • prades

Comentarios

Lea También