Els caçadors del Molar agraeixen als Bombers el salvament del gos Sambo

Va caldre trepar a una roca i ampliar un forat per poder rescatar el gos atrapat a l'avenc

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els caçadors de la Colla Porc Senglar del Molar i el Lloar (Priorat) han remès una carta d’agraïment als Bombers pel salvament del gos Sambo que havia quedat atrapat en un avenc, una intervenció complexa que va requerir grans esforços per part dels seus protagonistes. El comunicat diu així:

«El passat diumenge 8 de gener, estàvem realitzant una batuda de Caça Major a la partida dels Tossals al terme municipal de El Molar quan dos gossos van quedar atrapats en un avenc. Un va poder sortir, l’altre, el Sambo, va quedar atrapat.

Durant la tarda, vam intentar rescatar-lo. En un principi vam ser un grup de caçadors i quan vam veure que es feia fosc i no podíem treure’l, vam trucar al Servei d’Emergències 112 i aquest ens va derivar als bombers de Falset. Després d’inspeccionar el lloc i veure la dificultat d’accedir al gos, els bombers van decidir que el dilluns es reprendrien les tasques de rescat juntament amb el Grup d’Atencions Especials dels Bombers (GRAE). El resultat tots el sabem i el Sambo torna a estar amb la resta de gossos de la Colla.

Volem agrair a tots els que han fet possible el salvament del gos i la ràpida actuació des del moment en què vam trucar al 112. Mil gràcies

Cal recordar que per alliberar el Sambo, els bombers van haver de trepar a la roca per fer més gran un petit forat per on van aconseguir treure el gos.

Els bombers de Falset van comprovar que l’orifici era molt petitper a rescatar-lo per aquest punt. Però hi havia un altre buit, en horitzontal, d’uns sis metres de profunditat. Des de l’exterior es podia veure el gos, que estava pla perquè no tenia ni espai per aixecar-se.

Els bombers van començar a a fer més gran el forat, però es va fer de nit. A més no portaven les eines adequades, com un percussor. A les nou del matí del dia següent, amb l’ajuda dels components del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE), van fer el forat més ample. Minuts abans de les onze del matí van poder accedir fins on estava el gos. Un cop a l’exterior, li van donar aigua i el van tornar als fills de l’amo, allà presents.

Comentarios
Multimedia Diari