Els carrers del centre de Reus vibren amb la campanya de Nadal

Les activitats organitzades a les places Prim, Mercadal, Llibertat i Evarist Fàbregas s’estendran fins al dia 6 de gener 

09 diciembre 2018 16:04 | Actualizado a 09 diciembre 2018 16:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers de Reus han activat el seu interruptor nadalenc per tal de rebre la ciutadania amb la millor de les seves cares: enllumenat, descomptes en comerços, visites de caràcter cultural i històric a l’abast de tothom i molta música en format d’espectacles itinerants a l’aire lliure. Aquestes activitats i altres projectes s’estendran fins al dia 6 de gener a la capital del Baix Camp en el marc de la campanya de Nadal. L’experiència està sent gratificant per a molts. Les places Mercadal, Prim, Llibertat i Evarist Fàbregas i els Mercats de Reus són prova de tot plegat. Aquests dies han tingut força activitat. 

La zona lúdica i d’atraccions de la plaça de la Llibertat ha estat un dels nuclis de diversió. «L’afluència de gent és estable, gairebé com cada any. A l’inici de la campanya, vam començar amb les visites dels col·legis als matins a la pista de gel i, la veritat és que durant aquest pont la gent s’ha animat molt. De fet, el que hem notat enguany és que hi ha força adolescents i sobretot adults que entren a la pista amb grups d’amics. I és que ells també la volen gaudir», explica la Paula Pino León, qui porta treballant a la pista de gel des de fa ja quatre anys. El que diu és ben cert, el ritme amb el qual han de despatxar a segons quines hores de la tarda a nens i nenes és continu. 

Tot i que, segons diu Paula Pino, no disposen de xifres d’afluència, parla d’un «èxit rotund» i «estabilitat de visites», que aniran a «l’alça a mesura que s’apropin els dies més importants del Nadal». Tenen, a més, una pila d’històries a explicar: «Aquí veiem històries de tots colors. Hi ha des de pares i mares enfadats perquè els fills no creuen de cap manera, fins a gent que rellisca i cau. Hi va haver una noia que es va fer mal al braç i, un cop va estar recuperada, va tornar i ens va explicar la història». Les atraccions infantils de fira, situades al costat de la pista de gel, també han estat estratègiques, ja que la diversió ha estat concentrada en un mateix lloc. 

La plaça del Mercadal, un altre dels focus importants al Nadal, ha acollit un any més el tradicional mercat de productes nadalencs. «Estem molts contents. És el quart any que hi som a la plaça i veiem que la gent segueix apostant per invertir en sort per aquestes dates. Aquest desembre, els números que més s’emporten són els imparells, com ara el 13, el 15 i el 7, entre altres. A més, les vendes solen ser força estables. Vénen molts visitants de fora de la ciutat que, fins i tot, et diuen que repeteixen compra de loteria al mateix estand», diuen des de l’estanc del barri Niloga.  

En el marc de la decoració, han arribat tendències que aposten per tonalitats suaus, de colors pastel com ara el rosa i el crema. «Cada any apostem per mostrar gènere nou per elaborar un aparador a l’aire lliure d’allò més innovador, que cridi l’atenció als visitants. Per als més petits, hem portat el peluix del ruquet català. Un altre dels regals que mai falla és el tió de peluix. En tenim tant en format clàssic de moltes mides, com el de format flassada pels nadons», assenyala en Javier Celaya, de Decoració i Pessebres Ance. Fa 12 anys que col·loca juntament amb la seva dona, Anna Sirisi, el seu estand a Reus un cop arribat el Nadal. De fet, van començar amb un i ja en porten quatre. 

La indústria cinematogràfica  genera modes i és habitual veure entre la decoració ninots nadalencs dels Minions i del Trencanous. «Cada any torna gent que ha perdut objectes de Nadal com el pessebre o el tió arran d’un canvi de domicili o per diverses situacions», afegeix Celaya. 

Comentarios
Multimedia Diari