Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els casals d’estiu de primera infància s’allarguen una setmana i mantenen preus

Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escoles bressol municipals que no tanquen a l’agost

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la visita de la regidora d'Ensenyament, M. Dolors Sardà, al casal d'estiu. Foto: Ajuntament de Reus.

Imatge de la visita de la regidora d'Ensenyament, M. Dolors Sardà, al casal d'estiu. Foto: Ajuntament de Reus.

La Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, a través dels serveis de Mas Pintat, promou un any més els casals d’estiu adreçats a la primera infància (0-3), entre el 31 de juliol i l’1 de setembre ambdós inclosos. Per tercer any consecutiu es mantenen els mateixos preus i com a novetat s’allarga l’oferta a una cinquena setmana. 

Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escoles bressol municipals que no tanquen a l’agost: l’EBM El Marfull i l’EBM El Lligabosc. En aquests casals hi poden participar els infants nascuts el 2017 (mentre tinguin les 16 setmanes complertes), el 2016, el 2015 i el 2014, i germans d’aquests infants que hagin nascut els anys 2013, 2012 i 2011. 

Des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística s’ha plantejat de nou la distribució dels casals a dues escoles bressol municipals a fi i efecte de garantir una millor atenció a les famílies gràcies a les infraestructures i serveis disponibles.

Es reparteixen en dues escoles bressol municipals: El Marfull i El Lligabosc

En aquest sentit, amb la distribució de places a dos espais que cobreixen diferents zones de la ciutat també té com a objectiu facilitar l’accés de les famílies als equipaments que els quedin més a prop dels seus domicilis. La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà va visitar ahir el casal que es desenvolupa a l’EBM El Marfull. L’oferta d’estiu d’aquesta escola bressol municipal i de l’EBM El Lligabosc s’obre al conjunt de la ciutat, també a les famílies no inscrites prèviament durant el curs ordinari a les escoles bressol municipals.

Tal com recorda la regidora Sardà «l’interès social del casal de la primera infància queda palès en la importància educativa de la franja dels 0 a 3 anys com a base dels futurs aprenentatges dels infants, en la tasca de socialització intrínseca en els espais educatius adreçats a la primera infància i, especialment en el mes d’agost, en la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida familiar i laboral de les famílies».

L’oferta inicial es concreta en l’obertura de 3 aules per a cada EBM, seguint el model 1+1+1, amb la següent ràtio: Aules de 0-1 anys: 8 infants; Aules d’1-2 anys: 13 infants, i Aules de 2-3 anys i germans: 19 infants.

Temas

Comentarios

Lea También