Els casals d’estiu de primera infància s’allarguen una setmana i mantenen preus

Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escoles bressol municipals que no tanquen a l’agost

03 agosto 2017 09:33 | Actualizado a 27 agosto 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, a través dels serveis de Mas Pintat, promou un any més els casals d’estiu adreçats a la primera infància (0-3), entre el 31 de juliol i l’1 de setembre ambdós inclosos. Per tercer any consecutiu es mantenen els mateixos preus i com a novetat s’allarga l’oferta a una cinquena setmana. 

Com l’estiu passat, enguany es repeteix la realització d’aquests casals a dues de les escoles bressol municipals que no tanquen a l’agost: l’EBM El Marfull i l’EBM El Lligabosc. En aquests casals hi poden participar els infants nascuts el 2017 (mentre tinguin les 16 setmanes complertes), el 2016, el 2015 i el 2014, i germans d’aquests infants que hagin nascut els anys 2013, 2012 i 2011. 

Des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística s’ha plantejat de nou la distribució dels casals a dues escoles bressol municipals a fi i efecte de garantir una millor atenció a les famílies gràcies a les infraestructures i serveis disponibles.

Es reparteixen en dues escoles bressol municipals: El Marfull i El Lligabosc

En aquest sentit, amb la distribució de places a dos espais que cobreixen diferents zones de la ciutat també té com a objectiu facilitar l’accés de les famílies als equipaments que els quedin més a prop dels seus domicilis. La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà va visitar ahir el casal que es desenvolupa a l’EBM El Marfull. L’oferta d’estiu d’aquesta escola bressol municipal i de l’EBM El Lligabosc s’obre al conjunt de la ciutat, també a les famílies no inscrites prèviament durant el curs ordinari a les escoles bressol municipals.

Tal com recorda la regidora Sardà «l’interès social del casal de la primera infància queda palès en la importància educativa de la franja dels 0 a 3 anys com a base dels futurs aprenentatges dels infants, en la tasca de socialització intrínseca en els espais educatius adreçats a la primera infància i, especialment en el mes d’agost, en la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida familiar i laboral de les famílies».

L’oferta inicial es concreta en l’obertura de 3 aules per a cada EBM, seguint el model 1+1+1, amb la següent ràtio: Aules de 0-1 anys: 8 infants; Aules d’1-2 anys: 13 infants, i Aules de 2-3 anys i germans: 19 infants.

Comentarios
Multimedia Diari