'Els cavalls són un mirall'

'Coaching' amb cavalls Maria Aixalà i Òscar Garcia

19 mayo 2017 16:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Tota la vida he estat vinculada al món de l’equitació. De fet, durant un temps vaig competir. Quan vaig completar els meus estudis a l’estranger vaig voler muntar un centre d’equitació, però vaig veure que no m’omplia», comença explicant la seva trajectòria Maria Aixalà, que juntament amb Òscar Garcia s’han endinsat en el món del coaching amb cavalls.

«El cavall, gràcies a la seva naturalesa, la seva forma de relacionar-se amb l’entorn, la seva coherència i la seva emotivitat, esdevé un bon acompanyant durant el procés de coaching, perquè són un mirall per a nosaltres. Capten el que sentim», corrobora Garcia. I és que el cavall és d’allò més sensible a les emocions i a la coherència. Per què coherència?, es pregunta de forma retòrica Aixalà. Doncs sí. «En un dels tallers que duem a terme, pot haver-hi un particular, que en el seu procés de coaching, expliqui en quin punt es troba emocionalment. Les revelacions o pors que allibera acostumen a tenir una coherència o no amb el seu llenguatge gestual. Si el que diu no lliga amb el que sent, el cavall pot manifestar-se reaccions contradictòries», resol ella. Gràcies a aquests comportaments instintius, ambdós coachs poden obtenir una visió metafòrica dels «nostres propis comportaments i els estats d’ànim».

L’escenari on es duen a terme aquestes sessions emocionals són a l’aire lliure, en plena natura, on es troba el Centre d’Equitació La Mussara, des d’on «hem canviat la nostra forma de fer d’abans en aquest últim any», explica Maria Aixalà.

Segons Garcia, duen a terme processos de coaching d’àmbit personal i professional, on aquests animals, d’allò més nobles i pacífics, «agilitzen en molts casos el procés de coaching. Si una persona pot gestionar un procés de dol durant un termini de vuit sessions, començar el procés amb els cavalls suposa avançar molt més. I és que s’agilitza l’assoliment de resultats i s’afavoreix l’autoconsciència del que havies mantingut en silenci».

El ‘coaching’ ontològic
Segons els dos experts, la metodologia que duen a terme per les seves sessions es denomina coaching ontològic, és a dir, aquell que «treballa amb les nostres emocions, els nostres valors i tot allò que ens mou a la vida». Treballen punts clau com ara el lideratge, la resolució de conflictes i tots els canvis bruscos que es poden arribar a patir, qualsevol canvi del nostre statu quo . «En una sessió amb un adult desenvolupem preguntes molt breus per mirar d’acompanyar-los en el seu procés de gestió emocional, però mai intervenim ni en les seves decisions ni en el seu descobriment intern, perquè el que volem és que es desenvolupi la iniciativa. S’ha d’acabar això de patir en silenci. Per tot això, la presència del cavall és tan necessària», detalla Garcia.

També fan sessions amb infants. Aquí, el cavall és «un company de jocs», a través del qual els menuts comuniquen les preocupacions que tenen. «Poden estar atemorits per la separació dels pares...», diuen. A més, durant tot l’any també s’elaboren diferents campus juvenils amb cavalls i tot donant-los a conèixer i tallers de reiki i ioga.

Comentarios
Multimedia Diari