Els centres cívics de Reus enceten activitats socials i d’història

La temporada tardor-hivern proposa un total de 135 cursos i 49 trobades en dies puntuals

28 agosto 2019 10:54 | Actualizado a 28 agosto 2019 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Centres Cívics de Reus presenten una programació de tardor-hivern repleta d’activitats per a tota la ciutadania. En total, es tracta de 184 propostes que tindran lloc entre l’octubre i el febrer que es divideixen entre les 135 ofertes de cursos i tallers amb 49 activitats úniques per crear vincles entre reusencs i reusenques sota el lema “Viu els Centres Cívics de Reus”. Com a novetats, destaquen el cicle “Tocats pel vent” per descobrir l’entorn més proper a cada centre cívic, i “Cultuquè?” per promoure la difusió cultural. 

En aquest sentit, la intenció principal de l’oferta d’activitats plantejades és la d’arribar als múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania, per això es treballen disciplines molt variades per a tots els gustos en els 135 tallers i cursos d’una capacitat aproximada de 2.000 persones com a màxim, i amb una continuïtat: arts manuals, escèniques, fotografia, cursos d’idiomes, balls i danses, activitats físiques i esportives, i un llarg ventall d’altres eleccions. Pel que fa a les 49 activitats celebrades en dies puntuals, tenen una capacitat per a uns 1.000 usuaris

Noves i clàssiques activitats

Les noves jornades de ‘Tocats pel vent’ rep aquesta apel·lació per la particularitat que gairebé tots els centres cívics de Reus tenen nom de vent, i s’hi descobreixen històries com la del Mas Carandell o els comerços del barri del Carme, entre d’altres. ‘Cultuquè?’ tindrà una ampla oferta de teatre, poesia, pintura i música.

A banda de les noves iniciatives, s’inclouen les que han tingut bona acceptació en edicions anteriors, com ara ‘En família’, un espai lúdic de relació entre mares, pares i fills, ‘Rutes i tastets’, on es treballen temes d’interès de diverses temàtiques, o els cicles d’exposicions que fomenten la divulgació de la creació cultural.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha apuntat que la motivació central dels centres cívics es facilitar la socialització entre ciutadans i ciutadanes. “Anem a fer entorn, anem a fer comunitat i relació. Volem propiciar la descoberta de la gent que tenim al costat, i també la que viu a l’altre extrem de Reus”. A més, valora la renovació de molts dels projectes dels centres cívics. “Menys certes activitats potents que repetim, la majoria tenen clares variacions”, sense deixar de recordar que la xarxa municipal de centres cívics és seu de 74 entitats ciutadanes, i a banda poden ser espais de trobada informal per a la ciutadania amb serveis com el de wifi, intercanvi de llibres i punts amb ordinadors d’accés lliure.

Amb tot, suposa un increment de la vida de Reus i un dinamitzador del veïnat. El període d’inscripcions als tallers i cursos és del 12 al 30 de setembre, i es pot fer via web a centrescivics.reus.cat o presencialment a les consergeries dels centres cívics en horari de 9 a 1 del migdia i de 4 a 8 del vespre. Les matrícules es mantindran obertes mentre hi hagi places disponibles.
 

Comentarios
Multimedia Diari