Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els ciutadans de la Selva del Camp decidiran la gestió de 50.000 euros de les inversions

Els pressupostos participatius també s’han aplicat en altres municipis com Vila-seca o Valls

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu del nucli antic de La Selva del Camp. Foto: A. Mariné

Imatge d'arxiu del nucli antic de La Selva del Camp. Foto: A. Mariné

Els selvatans i selvatanes podran presentar propostes sobre com gestionar fins a 50.000 euros del pressupost d’inversions per a l’exercici de 2018 gràcies a la nova iniciativa municipal dels pressupostos participatius. La conferència de presentació i elaboració de propostes va servir per explicar en què consisteix aquest projecte relativament nou al Camp de Tarragona, i que ja s’ha aplicat a municipis com Vila-seca, la Canonja o Valls.

El regidor d’Hisenda i tinent d’alcalde, Jordi Vinyals, i Coia Poblet, cap de projectes del gabinet Ceres, van dibuixar les idees bàsiques del que seran aquests pressupostos participatius, on l’element clau recau en la col·laboració ciutadana. Segons les idees inicials plantejades que traslladin els selvatans, la comissió tècnica municipal n’estudiarà la viabilitat. Les propostes han de fer referència al capítol d’inversions dels pressupostos, és a dir, les relacionades amb les obres públiques o adquisició d’equipaments del municipi.

Per valorar quines d’aquestes són les adequades, es tindran en compte aspectes com la seva legalitat, que no siguin exclusives per a col·lectius determinats o el cost, que ha de ser inferior a 50.000 euros, una quantitat que en anualitats convencionals suposa pràcticament la meitat dels pressupostos d’inversions d’un municipi com ara la Selva.

En la mateixa línia, Josep Masdeu, alcalde la Selva del Camp, va subratllar la importància de la iniciativa dels pressupostos participatius, com a projecte estrella del conjunt d’accions de la campanya Participa, que pretén involucrar els selvatans en el dia a dia del municipi.

Els plantejaments definitius se sotmetran a una votació popular del 28 d’octubre al 3 de novembre, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de la Selva, on s’escolliran les propostes finals. El resultat de la votació es farà saber el 16 de novembre.

Comentarios

Lea También