Els comerciants de Reus, decebuts amb Pellicer i Caelles per afavorir el cinema a la Fira

Defensen que seria més adient aprofitar l'espai que ocupava Lauren al Camí de Valls, però critiquen que no se'ls ha tingut en compte en cap moment. "No se'ns ha escoltat", lamenten

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els representants del sector comercial de Reus estan decebuts. Se senten menystinguts per l’Ajuntament arrel de la decisió de permetre la instal·lació d’un cinema al seu local de La Fira Centre Comercial. «Es crea un desequilibri de competències. I no és correcte perquè el marc d’igualtat desapareix. Estem molt decebuts amb l’actitud de determinats polítics de la ciutat, tant del govern com de l’oposició». Així de contundent es mostrava aquest dimarts el president de la Unió de Botiguers de Reus, Àlfred Pitarch, qui manifesta la seva indignació pel fet que tot plegat estigui previst en un local públic, i que vagi en benefici d’un particular, afegint que si es tractés d’una decisió estrictament privada seria diferent. Cal recordar que en anteriors etapes, l’alcalde, Carles Pellicer, va ser president de la Unió de Botiguers, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, va ser gerent del Tomb de Reus.

Pitarch alerta dels perills que suposa que l’administració sobrepassi determinades línies. Lamenta que tindrà conseqüències negatives pel conjunt del sector, i que «mentrestant, segueixen tancant comerços». De fet, es pregunta també quin model de ciutat vol el consistori. «No s’ha consultat, no s’han avaluat pros ni contres... No estem en contra dels cinemes, ni molt menys. Però veiem que l’Ajuntament no juga net, perquè no ajuda a la resta del sector», insisteix.

Des del Passeig Comercial El Pallol, el president, Pau Salvadó, també utilitza la paraula decepció. «No ens han tingut gens en compte», explica. Subratlla que el passat cap de setmana van enviar el comunicat perquè els va sorprendre que s’aprovés de manera tan precipitada. «És bo que hi hagi cinemes a Reus, però no a la Fira, per una qüestió d’equilibri comercial i perquè farà que la gent vagi fora de l’espai urbà tradicional», apunta Salvadó. «Esperàvem que se’ns escoltés, se’ns expliquessin els arguments, i com a mínim poguéssim parlar del tema. Però al final van tirar pel dret i tot ha anat massa ràpid», diu Salvadó.

I l’espai del Lauren?

Les entitats del sector subratllen que no tenen res en contra dels cinemes i remarquen que són conscients que Reus en necessita. Però posen sobre la taula la possibilitat que s’aprofiti l’espai dels Lauren. «Ara està desocupat, és de l’Ajuntament i suposaria una inversió mínima. Sí que diuen que hi ha problemes legals, però tot es pot parlar. Tot plegat, fet amb tanta pressa, no ho acabem de veure clar», apunta Salvadó. «Valdria la pena aprofitar l’espai dels Lauren per no centralitzar-ho tot en una sola zona. Almenys haurien pogut tenir en compte el nostre punt de vista», apunta Gemma Molner, presidenta del Tomb de Reus.

Els comerciants lamenten que el dia 5 de gener es van reunir precisament amb representants de l’Ajuntament per fer balanç de la campanya de Nadal, i que ningú els va esmentar res sobre aquest tema. Asseguren que la informació l’han seguit a través dels mitjans de comunicació. Res més.

«Haurien de plantejar quin tipus de ciutat volen», apunta Molner, qui afegeix que «caldria tenir en compte altres qüestions abans de prendre una decisió com aquesta». Insisteix que, si pràcticament la totalitat d’entitats comercials de la ciutat van en una mateixa direcció en aquest tema, «potser ens haurien d’escoltar una mica». I afegeix: «Ens ha estranyat molt aquesta rapidesa i contundència a l’hora de decidir una cosa que ens afectarà bastant».

«Només ens tenen en compte quan a ells els interessa. Nosaltres demanàvem que s’ajornés per poder-ho parlar. Però sembla que ja està tot dat i beneït», apunta el president de l’Eix Comercial dels Passejos, Rafel Bonfill. Una opinió que manifesta també Ildefons Vidal, president dels paradistes del Mercat Central, qui afegeix que «no anem en contra de la Fira. Però si en un any i mig la majoria dels recursos es concentren en un sol punt, no em sembla just». També s’hi suma el Mercat del Carrilet. Les sis entitats caminen en una mateixa direcció.

Comentarios
Multimedia Diari