Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els infants posen els deures als polítics

Consell Municipal d’Infants Ciutadans. Nens i nenes de la ciutat proposen, a l’Ajuntament, 14 iniciatives per promoure l’activitat física i la salut

Sílvia Fornós

Whatsapp
Imatge de l'audiència pública del Consell Municipal d’Infants Ciutadans. FOTO: alba mariné

Imatge de l'audiència pública del Consell Municipal d’Infants Ciutadans. FOTO: alba mariné

En un exercici de democràcia i participació, 46 nens i nenes, en representació de més de 900 infants de 21 centres de primària de Reus, van ocupar  ahir el Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus per alçar la veu en favor de l’activitat física i la salut. Representants polítics, institucionals, mestres i directors de les escoles i famílies, entre altres assistents, van escoltar amb atenció, i expectació, les 14 propostes sorgides del Consell Municipal d’Infants Ciutadans. Abans, però, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va recordar als infants la importància del fòrum. «L’Audiència pública és un mecanisme perquè els ciutadans participin en el debat i la presa de decisions, i la responsabilitat és escoltar totes les veus, valorar i decidir pel bé comú, és el que anomenem bona governança», va afirmar Pellicer.
Amb el rerefons de la candidatura de Reus a Ciutat Europea de l’Esport 2019, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, també va recordar que «l’esport i l’activitat física estan en un moment de màxima vitalitat». Una energia que es va contagiar a cadascun dels representants. Alumnes de l’Escola Montsant van encetar el torn de paraula agraint «l’oportunitat de participar en aquest projecte que ens ensenya com funciona la democràcia».

Des de l’Escola Marià Fortuny van destacar «l’oportunitat d’expressar les nostres inquietuds per millorar la vida de la ciutat». Altres companys del Col·legi La Salle, l’Escola Misericòrdia i l’Escola Joan Rebull van explicar com havien arribat a escollir «les 14 propostes més importants i agrupar-les en tres blocs: instal·lacions, programes i activitats, i promoció i difusió».
Construir parcs multi-esportius de lliure accés als afores de la ciutat. Aquesta va ser la primera proposta exposada per tres alumnes del Col·legi Sant Josep. No els van faltar raons per fer aquesta petició. «Aquests parcs servirien perquè els infants poguéssim moure’ns i jugar a pilota sense molestar altres veïns, com passa ara a les places de Reus», van assegurar.

«En diversos llocs de la ciutat, els carrils bici estan mal dissenyats i hi ha conflictes amb els cotxes»
alumnes de l’Escola Rosa Sensat

Els nens i nenes també van tenir arguments contundents per reclamar públicament «més carrils per a bicis i en millors condicions». Van dir les coses pel seu nom. «En diversos llocs de la ciutat estan mal dissenyats i hi ha conflictes amb els cotxes. Després de visualitzar el mapa de carrils bici de Reus hem vist que hi ha llocs on els carrils s’acaben i no es connecten», van exposar els alumnes de l’Escola Rosa Sensat. En aquesta mateixa línia, infants del Collège Français Internacional Marguerite Yourcenar van insistir en «crear un servei de lloguer de bicicletes a Reus, amb rutes marcades». «La bicicleta no contamina i a la vegada la gent pot fer exercici. També necessitem carrils bici perquè els ciclistes puguin circular segurs», van tornar a recordar.

Crítics també van ser els nens i nenes en el moment de reclamar «arreglar l’skatepark existent i fer-ne més; i fer pistes específiques per patinar». «Hi ha molta gent a Reus que vol fer skate i practicar el patinatge i no pot perquè la pista està en mal estat o lluny de casa seva. Si practiquem per la ciutat, hi ha risc de fer-se mal o de molestar i fer mal a algun vianant», van explicar els alumnes de l’Escola Puigcerver. La resta de propostes van estar encaminades, entre altres, a fer més parcs actius; ampliar les Rutes Reus; construir més instal·lacions esportives públiques; millorar les instal·lacions esportives escolars; o crear una APP on surti tota la informació de les Rutes Reus i de les possibilitats de fer activitat física a la ciutat.

Amb la pilota a la teulada de l’Ajuntament, Carles Pellicer va reconèixer sobre l’actual skatepark que «necessita una remodelació, ja que el que tenim se’ns ha quedat molt antic». «Necessitem un skatepark nou que s’haurà de fer algun dia». Deures, molts deures, va encarregar el Consell Municipal d’Infants Ciutadans a l’Ajuntament de Reus.

Temas

Comentarios

Lea También