Els jocs de rol, una diversió socialitzadora i artesana

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus ha tornat aquest dissabte amb la 24ena edició de les Jornades de Rol i Estratègia al Racó de La Palma i continuará aquest dissabte a partir de les 10 hores

 

07 octubre 2017 18:14 | Actualizado a 07 octubre 2017 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 24a edició de les Jornades de Rol i Estratègia de Reus ha arrencat aquest dissabte al Racó de La Palma ambientades en l’Edat Mitjana, amb referència a tota una ambientació de l’època feudal japonesa, que ha estat l’element conductor d’algunes de les activitats que s'han anat desenvolupant al llarg del dissabte i que ho seguiran fent aquest diumenge a partir de les 10 hores.  
 

Segons el president de l’entitat organitzadora, en Raül  Abelló de l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR), «el públic que s’hi acosta sol arribar a les 300 persones i poden ascendir fins a les 450. Solen ser famílies i curiosos que volen aprendre de nous jocs de rol de combat i estratègia». Les activitats que mai manquen a les taules de joc en aquestes jornades són els torneigos de Katan i Caracassone. «Tot i això, el terme de la moda també es troba en aquest entorn. De jocs inspirats en Star Wars n’hi ha en abundància i els jocs de cartes inspirats en vampirs ocupen un lloc específic per a un públic especialitzat aquí», ha explicat un dels col·laboradors assenyalant cap a una banda del Racó de La Palma, procedent d’una associació tarragonina. 

El públic sol ser famílies i curiosos que volen aprendre de nous jocs de rol de combat i estratègia

L’acte cultural també ha acollit alguns expositors amb jocs de tota mena i un bon grapat de peluixos i detalls inspirats en personatges animats. Entre alguns motius peculiars, hi ha hagut un joc dedicat a la guerra de successió espanyola, la qual du per nom ‘1714. El cas dels catalans’ i, com no, també ha estat l'exitós joc de cartes anomenat Epic. «L’oci alternatiu està a l’ordre del dia . De fet, aquí pots descobrir fins i tot com fer un bon tir amb arc  amb el col·lectiu de tir amb arc de Constantí que sempre acull molts interessats o pots saber en què consisteixen els partits de futbol americà amb personatges de fantasia», ha descrit un altre dels organitzadors del projecte de rol.  «El que ens agrada a nosaltres és guanyar punts tot fent col·loquis complicats en els jocs, molts també es pinten les seves miniatures. Els jocs de rol esdevenen un element socialitzador alhora que artesà, i això sempre ens omple», han esmentat uns jugadors. 

Comentarios
Multimedia Diari