Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els jocs de rol, una diversió socialitzadora i artesana

L’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus ha tornat aquest dissabte amb la 24ena edició de les Jornades de Rol i Estratègia al Racó de La Palma i continuará aquest dissabte a partir de les 10 hores

 

Cristina Valls

Whatsapp
La jornada de jocs de rol continua aquest diumenge al Racó de La Palma de Reus. Foto: A. G.

La jornada de jocs de rol continua aquest diumenge al Racó de La Palma de Reus. Foto: A. G.

La 24a edició de les Jornades de Rol i Estratègia de Reus ha arrencat aquest dissabte al Racó de La Palma ambientades en l’Edat Mitjana, amb referència a tota una ambientació de l’època feudal japonesa, que ha estat l’element conductor d’algunes de les activitats que s'han anat desenvolupant al llarg del dissabte i que ho seguiran fent aquest diumenge a partir de les 10 hores.  
 

Segons el president de l’entitat organitzadora, en Raül  Abelló de l’Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR), «el públic que s’hi acosta sol arribar a les 300 persones i poden ascendir fins a les 450. Solen ser famílies i curiosos que volen aprendre de nous jocs de rol de combat i estratègia». Les activitats que mai manquen a les taules de joc en aquestes jornades són els torneigos de Katan i Caracassone. «Tot i això, el terme de la moda també es troba en aquest entorn. De jocs inspirats en Star Wars n’hi ha en abundància i els jocs de cartes inspirats en vampirs ocupen un lloc específic per a un públic especialitzat aquí», ha explicat un dels col·laboradors assenyalant cap a una banda del Racó de La Palma, procedent d’una associació tarragonina. 

El públic sol ser famílies i curiosos que volen aprendre de nous jocs de rol de combat i estratègia

L’acte cultural també ha acollit alguns expositors amb jocs de tota mena i un bon grapat de peluixos i detalls inspirats en personatges animats. Entre alguns motius peculiars, hi ha hagut un joc dedicat a la guerra de successió espanyola, la qual du per nom ‘1714. El cas dels catalans’ i, com no, també ha estat l'exitós joc de cartes anomenat Epic. «L’oci alternatiu està a l’ordre del dia . De fet, aquí pots descobrir fins i tot com fer un bon tir amb arc  amb el col·lectiu de tir amb arc de Constantí que sempre acull molts interessats o pots saber en què consisteixen els partits de futbol americà amb personatges de fantasia», ha descrit un altre dels organitzadors del projecte de rol.  «El que ens agrada a nosaltres és guanyar punts tot fent col·loquis complicats en els jocs, molts també es pinten les seves miniatures. Els jocs de rol esdevenen un element socialitzador alhora que artesà, i això sempre ens omple», han esmentat uns jugadors. 

Temas

Comentarios

Lea También