Els més petits es fan grans per Sant Pere

Adéu al xumet. Centenars d’infants van abandonar ahir un dels seus tresors més preuats a canvi d’una piruleta i un petó a la Mulassa

26 junio 2019 07:43 | Actualizado a 12 julio 2019 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de Sant Pere va acollir ahir als més petits de la casa que  volien deixar enrere el xumet i convertir-se en nens grans. La Ivet de tres anys ja ho havia intentat altres vegades però, segons els seus avis, aquesta seria la definitiva i amb aquesta promesa, la petita de la casa, abandonaria el seu bé més preuat a canvi d’una piruleta i un petó a la Mulassa. Entre promeses i alguna mirada endarrere hi havia el Nil, de dos anys i mig, qui va fer el primer pas donant aquest any el xumet, encara que l’entrega final no serà fins al pròxim Sant Pere. 

Aquest acte, que va posar en marxa la Colla Gegantera l’any 2014, s’ha convertit en una tradició reusenca, i cap infant que vulgui convertir-se en un nen gran deix passar l’oportunitat de viure aquesta experiència. La Paula, per exemple, va venir des de Torredembarra disposada a no tornar a demanar cap més nit el xumet. Després de fer-li un petó als seus sis xumets va agafar la seva recompensa i va acomiadar-se amb un adéu i una fotografia tocant els cascavells de la Mulassa. 

Les selfies i les fotografies van ser un altre dels elements que van prendre importància en aquest esdeveniment. Cada vegada hi ha més pares que guarden la fotografia com a record però també com a prova a la qual agafar-se quan arribats a la nit, els seus fills oblidin que s’han fet grans. De fet, tots ells van coincidir que la nit seria complicada.

L’entrega del xumet no va ser l’únic acte que va apropar Sant Pere als més petits. ‘Aixeca el teu gegant’ va ser la segona activitat que va dur a terme la Colla Gegantera. L’activitat va començar amb l’objectiu de recollir diners pels vestits dels Gegants Negres i, des d’aquell moment, la colla ha escollit cada any una fundació solidària diferent. Aquest any, va ser la fundació Noelia destinada a la lluita contra la distròfia muscular congènita.

Comentarios
Multimedia Diari