Els militars reusencs

El president de l'agrupació Airsoft Reus (S. H. A. C.) Damián Núñez, i el 'community manager', Àlex Caballero, expliquen com elaboren les simulacions tàctiques i militars a l'aire lliure

19 mayo 2017 16:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Aquí agafes fons físic sense adonar-te’n. I després d’un matí sencer al camp de batalla, et trobes satisfet de la gran gesta», inicia conversa el community manager de l’Assocació Shadow Hunters Assault Commando Airsoft de Reus (A. S. H. A. C. A. R.), Àlex Caballero. Des que tastà aquest gran esport i experiència no ha deixat d’aconsellar tothom que «és una bona forma de deixar lliure la ment. Hi ha persones que juguen a videojocs i d’altres que ho fan realitat», explica. Amb prop de set anys d’història, l’agrupació reusenca cada vegada suma més adeptes, i no s’imposa limitacions d’edat ni de gènere. «Tothom el pot practicar. Vius emocions fortes, però són totalment segures. La munició és innòcua i l’adrenalina et fa sentir viu», explica el president del col·lectiu d’Airsoft, Damián Núñez.

I és que per a qui no sàpiga què és l’Airsoft es pot imaginar que superen les fronteres del videojoc. L’Airsoft és un joc d’estratègia militar originat al Japó, on s’utilitzen equipaments i rèpliques d’armes reals. «De fet l’esport va arribar a Espanya vora els anys noranta i nosaltres vam començar l’any 2001 a jugar. A partir del 2008 es va constituir l’associació», explica Núñez. El col·lectiu és dels més complets del panorama reusenc, ja que voregen la trentena d’associats.

La mateixa paraula que dóna nom a aquest esport –Airsoft– és la descripció de la velocitat a la qual es dispara la munició d’una rèplica armamentística, la qual està carregada amb unes esferes petites i biodegradables d’uns 6 mm de diàmetre. «Són completament inofensives i tenen poca potència, són gairebé reals a la vista i a més també estan registrades. S’han de tenir, però, en compte una sèrie de pautes de protecció: duem equipament de camuflatge, genolleres, casc i, el més important, ulleres, per protegir els ulls de la munició», esmenta Núñez.

Respecte als escenaris, el president del col·lectiu lúdic i esportiu explica que elaboren una posada en escena on els elements bèl·lics no manquen: «Disposem des de caixes de munició i detonadors fins a maquillatge. De fet, de vegades també simulem partides on un dels grups participants són morts vivents», explica el president. En la mateixa línia, diferencien una tipologia dual de joc: les partides amb guió i les improvisades. Hi ha jugades que les basen en guions de videojoc, com la Delta Sierra Whisky, basada en el videojoc Call of Duty, o el videojoc Stalker. «En tots dos casos emulem el guió, l’ambientació i els personatges i els portem a la realitat», apunta. El col·lectiu també compta amb membres que s’encarreguen del guió a les partides: es creen rols, missions i, històries tan complexes com ho podria ser un conflicte bèl·lic amb recreacions ambientades fins a l’últim detall.

Una particularitat de l’Airsoft són el conjunt de valors que integra i el seu rebuig a cap tipus simbologia política, xenòfoba o racista. «Parlem de companyonia, de lideratge i, fins i tot, d’honor. Generes iniciativa i hi ha molt de treball en equip», comenta Damián Núñez. La desconeixença d’aquest esport, però, encara genera certa desconfiança i el nivell de realitat amb el que treballen és tant fidel que molt ho han de provar per jutjar.

Comentarios
Multimedia Diari