Els miradors més cotitzats

Els balcons i terrats del Mercadal s'omplen de residents, familiars i amics per presenciar els actes centrals de Sant Pere gaudint d'una de les perspectives més privilegiades de la Festa Major

19 mayo 2017 18:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En Jesús Merino i la Nekane Garmendia gaudeixen molt de les festes de Sant Pere any rere any.

Juntament amb la seva filla petita Inés, aprofiten les vistes que tenen des del seu balcó per poder contemplar els actes de la festa major, especialment tot el que va envoltar el dia d’ahir, començant pel Seguici Festiu, seguint per l’Anada a Completes i el ball solemne de l’Àliga i acabant amb el pilar caminant, la Tronada i els castells de focs.

«En Jesús sí que és de Reus de tota la vida, jo no, però ja fa anys que els dos treballem i vivim aquí, i concretament, ja en fa 5 que vivim a la plaça del Mercadal», ens explica la Nekane.

A més, afegeix que «les festes de Sant Pere ens agraden molt i en gaudim sempre, acompanyats de família, amics i sobretot companys de la nostra filla i nens de l’escola. Són quatre dies caòtics!»

D’altra banda, la Montse Jansà i la Natàlia Moreno són amigues des de ben petites i comparteixen pis al bell mig de la plaça Mercadal, acompanyades dels seus gats.

«Des de ja fa tres anys que ens reunim aquí al pis per veure, principalment, la tronada i els focs. Avui ens acompanyen uns amics, la Marina Virgili, l’Abel Guàrdia amb la seva filla petita i l’Oriol Veciana, i segurament acabarem omplint el pis», ens comenten.

També vam poder parlar amb la Rosa i el seu marit, que contemplaven tranquil·lament, juntament amb els seus dos fills petits de 7 i 3 anys, la cercavila.

«Som de Reus de tota la vida i hi ha molta tradició, sobretot en un dia com avui. Hem vingut a veure-ho des de sempre, i més aquest gran dia de la festa major. Des que tenim els petits que venim aquí, ja que ens conviden els meus pares, i d’aquesta manera ho veuen molt millor i amb una altra perspectiva. Podríem dir que des d’aquí dalt tenim unes vistes privilegiades», ens explica la Rosa.

Aquestes tres famílies, com moltes altres de Reus, gaudeixen any rere any dels actes principals de la festa major, i des d’una percepció totalment diferent.

Comentarios
Multimedia Diari