Els nous autobusos de Reus tindran més capacitat per a passatgers

Els nous vehicles es començaran a implantar a partir del febrer vinent fins al juny del 2020

24 julio 2018 19:41 | Actualizado a 25 julio 2018 06:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova flota d’autobusos de Reus Transport tindrá més capacitat i suposarà una reducció de les emissions contaminants respecte a l’actual. El proper febrer de 2019 arribaran els primers 10 autobusos i el juny de 2020 s’establirà la flota complerta, amb la inclusió de les tres unitats restants. Això permetrà renovar pràcticament tota la flota de Reus Transport, que conté una mitjana d’antiguitat de gairebé 11 anys i uns 65.000 quilòmetres/any per bus. 

Una de les novetats dels nous autobusos serà l’increment de places disponibles. Actualment cada autobús té un aforament de 88 places i, amb els nous, en tindran 104, 24 per persones assegudes i 80 per les que viatgin de peu. Els vehicles també inclouran tres espais per a cadires de rodes o cotxets infantils. Quan s’hagi implantat la nova flota, Reus Transport disposarà de 3 vehicles de reserva que «garantiran el servei quan sigui necessari fer tasques de manteniment o reparació». Aquestes unitats seran les 3 més ben conservades de la flota actual. L’any 2020, Reus Transport tindrà una flota de 16 autobusos.

L’empresa Reus Transport va adjudicar el passat mes de juliol el contracte de subministrament de 13 autobusos de la marca Mercedes Benz per fer el servei de transport col·lectiu urbà a Evobús Ibérica SA. El cost total serà de 6,98 milions d’euros.

La seguretat dels autobusos

En el cas de la seguretat del conductor, dels passatgers i del vehicle, el xassís protegeix més els passatgers en cas de xocs laterals. També s’inclou un circuit de televisió que dotarà el vehicle de diverses càmeres per facilitar la conducció o augmentar la seguretat dels passatgers a les portes. 

Cal destacar la integració d’un alcoholímetre a la cabina del conductor que es pot activar per immobilitzar el vehicle. El conductor ha de bufar abans d’engegar l’autobús i, si dóna un resultat positiu, el mateix sistema bloqueja l’arrencada del bus. El propi vehicle tindrà un sistema automàtic de detecció i extinció d’incendis al compartiment del motor.  Segons el regidor d’Urbanisme Marc Arza, el pagament dels viatges amb targeta de crèdit podria arribar durant el proper mes de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari