Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els pantans de Siurana i Riudecanyes multipliquen les reserves en un any

L'embassament del Priorat estava al 12% i el del Baix Camp al 18% al gener de 2018. 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Pantà de Siurana en una imatge d'aquest mes de gener. FOTO: ACA

Pantà de Siurana en una imatge d'aquest mes de gener. FOTO: ACA

Les pluges recollides entre els mesos d'octubre i novembre a les comarques tarragonines sumades al descens de consums d'aigua d'aquesta època de l'any permeten mirar aquest any amb optimisme i afrontar 2019 amb reserves que permetran garantir el suministrament durant l'exercici.

Els embassaments de Siurana (Priorat) i Riudecanyes (Baix Camp) s’han mantingut estables i amb volums alts. Siurana emmagatzema més de 6 hm3 i està a més del 50% (fa un any estava al 12% amb 1,5 hm3 d'aigua) i Riudecanyes es troba a prop del 89% i amb 4,7 hm3 (fa un any es situava al 18% amb un hm3 d’aigua).

Pel que fa a la resta d'embassaments de Catalunya, les reserves d'aigua són suficients per afrontar l'any, s'assegura des de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat.

Els embassaments de les conques internes se situen avui a més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hm3. Aquest volum de reserves s’està mantenint estable des de finals de novembre (quan les reserves estaven al mateix percentatge -89%- i amb un volum -621 hm3- lleugerament superior) fins a l’actualitat.

Això es deu a dos factors: per una banda, les quantioses pluges registrades a Catalunya durant els mesos d’octubre i novembre, que van servir per recarregar els embassaments i també per incrementar el cabal de diversos rius i, per l’altra, el descens de consums habitual durant els mesos d’hivern.

Fa un any, per aquestes mateixes dates, la situació era totalment contrària, amb les reserves al 44% i amb 308 hm3 emmagatzemats.

El sistema Ter Llobregat, a prop del 90% 

Els embassaments d’aquest sistema estan a prop del 90% de la seva capacitat, amb un total de 550 hm3. Els reservoris de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan per damunt del 95%, mentre que els del Ter (Sau i Susqueda) se situen entre el 83 i el 90%, respectivament. Fa un any, les reserves estaven al 46% amb 280 hm3 d’aigua.

Finalment, l’embassament de Foix està avui al màxim de la seva capacitat, amb 3,8 hm3 (fa un any estava al 92% amb 3,4 hm3).

Amb aquest volum de reserves a les conques internes es garanteixen totes les demandes per a un període superior a un any.

Temas

  • Siurana
  • Riudecanyes
  • ACA
  • panta
  • reserves aigua

Comentarios

Lea También