Els pessebres de clicks ocupen els Mercats de Reus 

Jordi Mariné torna a muntar els seus particulars diorames tot barrejant la modernitat i la tradició

26 diciembre 2018 09:22 | Actualizado a 27 febrero 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un pessebre poc convencional dedicat als més petits de la casa i on està mesurat fins a l’últim detall. Des d’aquesta òptica, el muntador de pessebres de clicks Jordi Mariné n’ha decorat un ampli racó als Mercats de Reus: el Central i el del Carrilet. Citats amb Mariné a la mostra de 9,1 metres de llargària del Mercat Central, l’especialista explica que després de set anys muntant en fires de clicks, «un es torna metòdic i perfeccionista». 

«Al pessebre del Mercat Central hi ha egipcis i romans, amb unes barreges de personatges d’altres èpoques. El del Carrilet és ben diferent. És de l’oest, amb vaquers. En ambdós casos, està representat el naixement, però de formes diferents», continua el pessebrista. Fa cinc anys que Mariné fa diorames amb clicks al Mercat Central, al del Carrilet en fa dos. «Tot va sorgir després d’un any i mig que tingués una botiga de clicks al centre. A mesura que he anat fent pessebres, he anat incorporant temàtiques noves amb l’objectiu de reflectir certa modernitat passada al pessebre.

Enguany, repetim alguns elements convencionals, però els més divertits no hi manquen mai», afegeix. En són exemples el Pare Noel de Playmobil engarjolat, romans jugant a futbol amb egipcis i un grup d’egipcis turistes que es fan selfies davant les piràmides. Els dos pessebres arriben tenir  uns 300 clicks. 

Un altre punt destacat d’aquests pessebres als Mercats de Reus és la representació dels paradistes al pessebre. «Mirem de representar tots els oficis de tots els professionals dels mercats. Hi ha un venedor de verdures i de carn, entre altres. Tot i disposem d’un gran ventall de figures de Playmobil, sempre hi ha limitacions i no pots arribar a ser fidel a la realitat més actual. Per exemple, vaig voler fer un partir d’hoquei patins, però la marca en fabrica només sobre gel», diu Mariné. La seva forma de fer no inclou esborranys fets a paper, ho fa tot de cap. 

Jordi Mariné comença portant les seves caixes, munta i fa els canvis que calgui per aconseguir un resultat cridaner. «Vaig trigar dos dies sencers amb cadascun dels pessebres. El fet que sigui un espai allargat obliga a fer que cada metre sigui una escena, però també s’ha de vigilar i dividir bé l’espai, perquè pots saturar els espais amb molts elements», destaca Jordi Mariné. 

Comentarios
Multimedia Diari