Els petits experimenten el Nadal al 100% al Parc de Nadal de Reus

El Parc de Nadal torna a entretenir els nens amb el fil conductor de l'energia

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Marta de sis anys feia cua per convertir-se en castellera i pujar subjectada amb un arnès com una autèntica enxaneta. Eren les cinc de la tarda però ja portava la cara pintada de papallona (un dels clàssics indiscutibles del Parc de Nadal que no passa de moda) i havia decorat una magdalena i evidentment ja se l’havia cruspit. La seva boca de pinyó despintada, la delatava.

El Parc de Nadal de Reus treia fum en el seu quart dia. Prop d’una cinquantena d’entitats hi participen i proposen la seva activitat per captivar els més petits de casa. Enguany, el parc, ubicat a FiraReus, es presenta amb el fil conductor de l’energia i una de les 10 entitats que s’incorporen de nou ha apostat per un taller de creació de rellotges solars, a càrrec de l’Associació d’Amics del Rellotge. «Amb un quart d’hora un nen d’entre 5 i 10 anys pot fer un rellotge solar de butxaca a través d’una plantilla que els donem. Amb una petita brúixola que ells mateixos col·loquen poden saber quina hora és orientant el rellotge al sol», explica Manuel Olmos, el president de l’entitat.

Robots controlats per nens

Una de les novetats d’enguany arriba en forma de robot. L’empresa creada recentment, Dynamind, és la primera vegada que participen al Parc de Nadal i al seu espai els nens poden jugar un partit de futbol «amb robots controlats a distància, agafar una flor de la pantalla de l’ordinador a través d’un sensor que detecta el moviment de la mà o personalitzar un robot que acabarà fent un combat de sumo», explica Adrià Marcos, fundador de Dynamind.

Un dels espais centrals del Parc de Nadal és la cuina. Amb grups de 14, els nens abans de res, es posaven el davantal, el barret de cuiner i es rentaven les mans. Tots equipats es disposaven a decorar una magdalena amb una màniga pastissera, seguint les instruccions. «Agafem el pastís i a sobre hi podeu fer boletes petites o fer serps de colors», explicava el cuiner mentre mostrava la tècnica. Mentrestant hi havia una cua ja de trenta nens esperant i, de sobte, se sent música i el Lleó del seguici festiu es posa a ballar. Era impossible avorrir-se perquè giraves el cap i veies com un nen tot orgullós acabava de posar-se dins del Vitxet i l’aixecava amb faixa i tovallola al coll, com un geganter professional.

El Parc de Nadal que obre a les 15.00 fins a les 21.30 hores, excepte avui que tancarà a les 20.00 hores i el dia 1 de gener que romandrà tancat, no ha augmentat els preus i manté les entrades a 5 euros i dóna l’opció de la compra del bonus 5 per 22 euros, el Bonus 10 per 40 i els tradicionals descomptes per a famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb minusvalidesa i Carnet Jove.

Tots els nens que vulguin anar-hi tenen temps fins el pròxim 4 de gener.

Comentarios
Multimedia Diari