Els petits viuen en primera persona Misericòrdia

Crònica. El Seguici Petit de Reus ha sortit aquesta tarda en cercavila pels carrers i places de la ciutat, un dels moments més especials pels menuts

23 septiembre 2019 17:53 | Actualizado a 23 septiembre 2019 20:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els més petits han sigut els grans protagonistes d'aquesta tarda. A l’espera que dimecres arribi el dia gros de la Festa Major de la Mare de Déu de Misericòrdia, Reus ha donat pas aquest dilluns al seguici Petit. Els Diables, el Drac, la Cucafera, el Basilisc... Tots els elements del seguici festiu i els balls tradicionals en la seva versió infantil han fet arribar la festa a places i carrers del nucli antic. Minuts abans de les sis de la tarda, molts menuts ja guardaven lloc, asseguts a les voreres, tot jugant amb les rèpliques de goma dels seus gegants preferits, mentre esperaven que arribés el Seguici Petit.

D’altres, vivien la festa des de dins. «Surto amb el Ball de Gitanes des de fa temps. La meva germana ja hi ballava i jo també volia», explicava l’Ona, de 8 anys, mentre esperava amb les seves companyes a la plaça del Mercadal poder començar la cercavila. Totes anaven vestides amb la faldilla de colors i el cabell recollit i, lluny d’estar nervioses, estaven més que impacients per començar el Seguici. De mentre, recordaven entre elles què és el que les va portar fins el Ball de Gitanes. La Berta, la Martina i l’Abril deien que s’hi van apuntar perquè les seves mares hi estan vinculades. En el cas de la Núria, de 10 anys, ho va fer per la seva germana. «Ella ara està al Ball de Mossèn Joan de Vic», recordava. D’altres, com l’Aina, l’Ariadna o la Mariona ho van fer pel ball. «Veia com ballaven des de fora i sempre pensava que m’agradaria sortir. Al final ho vaig fer i estic molt contenta», explicava l’Ariadna. Els vestits també havien sigut un dels grans motius: «A mi em cridaven l’atenció les faldilles», reconeixia la Livia, que ja fa 3 anys que està amb el Ball de Gitanes. Mentre xerraven i reien entre elles, la coordinadora les va avisar que ja es posaven en marxa, i totes es van col·locar a lloc per dirigir-se cap al hall de l’Ajuntament de Reus, on pocs minuts després sortien a bon ritme agafades de les faldilles i de les cintes.

La plaça del Mercadal ha sigut un dels punts que ha reunit més espectadors. Entre el públic, hi havia molts pares i mares que ràpidament treien el mòbil quan veien que s’aproximaven els seus fills. Entre els elements més aplaudits ha destacat l’Àliga petita, acompanyada per la Banda de Música del Pare Manyanet. És qui tancava el Seguici petit, amb quatre roses vermelles al bec i movent-se amb molta energia, el que ha fet que la gent comencés a aplaudir al ritme de la música. També la canalla dels Xiquets de Reus s'han emportat un bon aplaudiment per part de la plaça del Mercadal. I és que han sortit de l’Ajuntament fent un pilar de tres caminant.

La cercavila, encetada al Mercadal, ha seguit pel carrer Major, la plaça de Sant Pere, els carrers de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, arribant a la plaça de la Farinera i carrer de Santa Anna, on enfilaven ja la recta final passant per la raval de Santa Anna, plaça Prim, Monterols i acabant a la plaça del Mercadal. En aquest punt és on s'ha fet la passada de lluïment davant l’atenta mirada de molts infants que, tot i no sortir al seguici, se sabien perfectament la música i els passos dels diferents balls tradicionals.

El Lleó petit es dóna a la ciutat

Un altre dels protagonistes de la jornada ha estat el Lleó petit. Tot just un any després de la seva presentació, aquest dilluns a la tarda ha estat donat a la ciutat. L’acte s'ha fet al Saló de Plens de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i altres regidors del consistori. En la donació hi ha pres part Josep Lluís Rius, cap de colla del Lleó i del Lleó petit, i també el cantant Fito Luri, que els ha dedicat una cançó. L’acte ha finalitzat amb el ball del Lleó petit.

Comentarios
Multimedia Diari