Els restaurants del barri de Sant Anna de Reus fan una ruta de tapes per les festes

La iniciativa 'Street Tapa' compta amb la participació de 20 establiments que treuran les seves tapes al carrer

19 mayo 2017 18:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Santa Anna és un barri amb arrels històriques en les festes. Tot i així, aquestes festes han anat perdent rellevància a la nostra ciutat amb el pas dels anys. «Antigament havien sigut les festes de barri més populars de Reus, enllaçades amb les de Sant Jaume, però enguany hem apostat per un nou model de festa per tal de recuperar la vitalitat del barri», explica en Néstor Muñoz, president dels Xiquets de Reus.

Així doncs, aquest any, des de les entitats culturals i amb la col·laboració d’establiments i veïns, han volgut reivindicar la importància de celebrar novament aquestes festes.

Per això, han implicat tota una sèrie d’establiments del sector gastronòmic, concretament un total de 20 restaurants, celebrant així la primera edició de la novedosa ‘Street Tapa’. «Aquest esdeveniment consisteix en oferir una tapa des del carrer, per tal de cohesionar amb les festes del barri i poder oferir una aposta gastronòmica potent i així donar un sentit més de participació cap aquesta iniciativa presa aquest any», comenta en Xavier Mariné, representat del sector.

La ruta de tapes inclou el carrer Santa Anna i Vallroquetes, la Plaça de la Farinera i els carrers del voltant. «En aquesta zona hi ha una concentració d’establiments del sector de la restauració molt important, probablement la més important de Reus. Per tant, hem decidit implicar-nos tots amb les festes del barri», detalla Ernest Benach, representant del sector.

Aquesta ruta se celebrarà dijous a la nit i divendres i dissabte, tant al migdia com a la nit. Es tracta d’una iniciativa on tots els establiments participants es troben concentrats en un radi de 150 metres aproximadament.

L’esdeveniment té un clar paral·lelisme amb la ruta del Ganxet Pintxo. No obstant això, presumeix d’un concepte innovador i d’un model de tapa diferent i al carrer, que esdevindrà un espai hàbil per poder consumir aquestes tapes, que tenen un preu de 4’5€ cadascuna, amb beguda inclosa (aigua o cervesa).

«Comptem amb la col·laboració d’Estrella Damm i considerem que hem fet un pas endavant, ja que tenim unes festes amb un programa molt interessant», especifica Néstor Muñoz.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que Santa Anna esdevingui novament tradició i arreli amb força a la nostra ciutat, que es caracteritza per viure de forma molt intensa tot el que envolten els actes tradicionals de festa major i la cultura popular. I és gràcies a la perseverança d’entitats i establiments que la tapa de Santa Anna serà possible.

Comentarios
Multimedia Diari