Els retrobaments familiars marquen les arribades dels primers vols a l'Aeroport de Reus

Emoció i abraçades en la represa de vols regulars a l'aeròdrom reusenc, després de vuit mesos sense operativa comercial

01 junio 2021 15:03 | Actualizado a 01 junio 2021 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Aeroport de Reus ha encetat la temporada turística d'estiu amb molts retrobaments familiars. Després de vuit mesos, els primers viatgers que han aterrat a l'aeròdrom reusenc aquest dimarts al migdia provenen de Shannon (Irlanda) i Londres (Regne Unit), dos vols operats per Ryanair. Darrere d'aquests passatgers hi ha nombroses històries de trobades i de presentacions.

De fet, han estat diverses les famílies que han conegut per primera vegada a néts i fillols. Malgrat les indicacions d'esperar als passatgers a l'exterior, donat el context de pandèmia, molts dels acompanyants no se n'han pogut estar d'entrar i han protagonitzat la imatge del dia, enmig d'abraçades, somriures i llàgrimes d'emoció. A fora esperaven nombrosos taxis i autobusos.

Es tracta d'una situació accentuada per la pandèmia de la covid-19, que ha limitat la mobilitat internacional durant molts mesos. En aquest aspecte, les sensacions a la terminal d'arribades estaven a flor de pell. Moltes de les famílies han hagut d'esperar més de mig any per retrobar-se amb els seus estimats. Tot i que asseguren que no havien perdut el contacte gràcies a les videotrucades, assenyalen que "trobar-se un altre cop cara a cara és diferent".

Així ho apunta Lou Wallas i el seu marit, un matrimoni londinenc que ha viatjat fins a Reus per conèixer la seva última néta, la Poppy. Feia un any i mig que no es veien en persona, però tal com destaca emocionada Wallas "l'espera ha valgut la pena". La seva estança serà només d'una setmana, però esperen poder tornar a finals de mes, coincidint amb l'aniversari de la petita. La seva arribada també ha estat molt esperada per la néta gran, qui ha donat la benvinguda als seus avis amb un ramet de flors i amb un cartell de benvinguda fet a mà per ella.

No ha estat l'única història de retrobaments i presentacions; és el cas per exemple de la Marina Dinyan, resident a Londres però natural del Maresme, que ha aprofitat la fi del confinament anglès per tornar i donar a conèixer al seu bebè. Tot i aterrar a la capital del Baix Camp i estar relativament lluny de casa, Dinyan subratlla que ha preferit embarcar-se en un aeroport petit londinenc "per les facilitats que li han donat a l'hora de volar amb dos nens petits".

Situació similar a la viscuda pel tarragoní Daniel Borrero, qui també resideix a la capital britànica i ha aprofitat uns dies per tornar a casa i coincidir amb la seva fillola, després de mesos sense veure's. Properament haurà de volar a Londres per motius de feina, però afirma que "aprofitarà al màxim aquests dies per estar amb els seus".
 

Comentarios
Multimedia Diari