Els reusencs podran decidir quines accions prioritzar del PAM

El procés participatiu es realitzarà a partir de dilluns, 25 de novembre, i fins el 12 de desembre. Es podrà fer presencialment o on-line

22 noviembre 2019 12:46 | Actualizado a 25 noviembre 2019 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus posarà en marxa dilluns que ve, 25 de novembre, el procés de consulta a la ciutadania referent al Pla d'Acció Municipal (PAM). «Ens servirà per saber quines accions s'han de prioritzar», ha assenyalat aquest matí la vicealcaldessa de l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó. El procés, que es realitzarà a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, s'allargarà fins el 12 de desembre i es podrà fer tant via on-line, a través de participa.reus.cat, com presencialment. En aquest últim cas, es col·locaran urnes als diferents centres cívics. Els ciutadans que hi vulguin participar, hauran d'emplenar les butlletes que hi trobaran en els mateixos centres i dipositar-les a l'urna corresponent.

«La participació de la ciutadania consistirà en prioritzar els objectius de cadascun dels eixos del PAM», ha explicat la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores. Concretament, hi ha establerts quatre eixos (progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió, organització i planificació) i, en cada un d'ells, la ciutadania podrà emetre un màxim de cinc vots.

Durant la fase de participació, es farà, a més, una audiència pública el 3 de desembre per informar del procés a la ciutadania amb l'objectiu de recollir suggeriments, tant del procés, com de les accions.

Un cop finalitzat el procés participatiu, es publicarà l'ordre de prioritats dels objectius i es comunicarà a les diferents regidories. «Serà llavors que s'estudiarà com es tradueix, en cada cas, com es materialitzen les prioritats marcades per la ciutadania: si és aportant més recursos o executant els treballs amb més celeritat, per exemple. Serà en funció del cas», ha detallat Flores. Noemí Llauradó ha afegit que es tracta d'un procés «complex» i que s'hauran d'interpretar els resultats.

L'última fase del procés serà l'avaluació. Es farà a través d'un qüestionari que es farà arribar a tots els participants per tal de recollir suggeriments de cara a futures edicions.

Empadronats a Reus a partir dels 14 anys

En aquest procés participatiu del Pla d'Acció Municipal de Reus hi podrà participar tota la ciutadania de 14 anys o més, empadronada a la capital del Baix Camp abans del 30 de setembre de 2019. Per participar caldrà donar-se d'alta com a usuari a 'participa.reus.cat'.

D'altra banda, i segons han detallat Llauradó i Flores, una comissió de seguiment vigilarà l'execució del procés participatiu. Així, aquesta comissió validarà els resultats de la priorització i podrà aportar propostes de millora. Presidit per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, estarà integrat per un representant de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, un de la resta d'entitats inscrites al registre municipal, dos de la ciutadania registrats a participa.reus.cat, i un tècnic de l'àrea de Participació. El procés també comptarà amb la supervisió tècnica dels departaments de Participació Ciutadana, Assessoria Jurídica i Sistema de la Informació.

Comentarios
Multimedia Diari