Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Els robatoris al camp baixen un 16% a Catalunya durant el darrer any

A Tarragona, els fets delictius en àmbit rural han disminuït un 13% fins al juliol

ACN

Whatsapp
El conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la reunió amb el coordinador nacional d'UP, Joan Caball. FOTO: ACN

El conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la reunió amb el coordinador nacional d'UP, Joan Caball. FOTO: ACN

Els fets delictius al camp han baixat un 16% a Catalunya en el darrer any, comptabilitzant dades fins al juliol del 2016. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha fet públiques les dades aquest dijous després d'una trobada amb la Comissió Permanent Nacional del sindicat agrari Unió de Pagesos a l'edifici del CAT112 de Reus. Segons Jané, la col·laboració entre Mossos i l'àmbit rural, que s'articula mitjançant un pla operatiu específic, és molt bona però encara cal treballar per millorar les dades. Els robatoris al camp fan referència tant al producte com a maquinària agrícola. El coordinador d'UP, Joan Caball, ha reclamat que es treballi per impedir que es puguin vendre productes de manera irregular exigint conèixer-ne la procedència. A Tarragona, els fets delictius d'àmbit rural han baixat un 13% durant el darrer any.

Pel conseller, la valoració és positiva perquè els robatoris al camp han baixat respecte anys anteriors però, amb tot, encara en continuen havent massa. Jané ha recordat que hi ha hagut un alt percentatge de pagesos que ha deixat l'ofici i que els fets delictius "fan mal" en un sector "que ja pateix". En aquest sentit, Caball ha recordat que els robatoris es noten en plena collita de l'avellana o l'ametlla, o també l'oliva. "Quan algú veu als mitjans que un producte val més diners, pot pensar que pot anar-lo a robar", ha dit el coordinador nacional del sindicat agrari. Per Caball, hi ha dos tipus de robatoris, els purament delictius, i els de subsistència.

Caball també ha explicat que l'altre punt de control pels robatoris és "anar a veure on ho venen els que sostreuen productes". Pel coordinador, si es tanquen els locals o s'impedeix la venda dels productes irregulars -controlant la procedència-, s'aconseguirà que l'endemà el lladre no torni a robar perquè ningú li compra.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También