Els títols de llibres de contingut o interès reusenc superen el centenar

Entre les novetats editades durant el darrer any es poden trobar obres de temàtica ben diversa, des de literatura infantil, passant per la ficció, fins a assajos i monografies locals

19 mayo 2017 19:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Biblioteca Central Xavier Amorós va ser l’escenari dilluns passat de la trobada d’autors d’obres d’interès local que s’organitza cada any amb motiu del Dia del Llibre. Una quarantena d’autors que durant el darrer any han editat els seus treballs i que tenen algun vincle amb la ciutat de Reus van participar en una trobada que va estar amenitzada pel col·lectiu de Les Artistes Locals i que va tenir com a fil conductor el Reus de l’època industrial del segle XIX.

Durant la trobada també es va aprofitar per presentar el punt de llibre editat pel Servei Municipal de Biblioteques de Reus i que aplega un total de 102 títols d’obres d’interès local. Cada any, l’equip de la BCR elabora un punt de llibre que aplega totes aquelles obres de les quals es té coneixement i que es consideren novetats locals.

Entre les novetats locals hi ha obres de temàtica ben diversa, des de literatura infantil, passant per ficció, fins a assajos i monografies locals. El Servei Municipal de Biblioteques, a través de la Biblioteca Central Xavier Amorós, ha identificat un total de 102 títols d’obres locals que s’han editat durant el darrer any (amb posterioritat a Sant Jordi de 2015), la majoria de les quals es donen a conèixer en les dates prèvies i durant la diada del 23 d’abril. Aquests, doncs, són els títols dels quals ha tingut coneixement la BCR fins a la data d’avui i que es recullen en el ja tradicional punt de llibre de Sant Jordi.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, va donar la benvinguda als autors i va animar la ciutadania a descobrir les edicions que es van presentar.

També va agrair la tasca de tots els autors i va recordar que aquest Sant Jordi Reus ofereix un ampli programa d’activitats a l’abast de tothom. Entre altres propostes, hi ha les que ofereixen les Biblioteques Municipals a través del programa ‘Reus Llegeix’.

Foment de la lectura

El projecte inclou tot tipus de propostes per promocionar la lectura de llibres. El pròxim dilluns, 25 d’abril, la Biblioteca Pere Anguera, amb la col·laboració del programa Altersuer de Joventut, acollirà la jornada ‘Llegir i pensar’, una jornada que ja es va fer dilluns passat.

L’objectiu és que els adolescents siguin coneixedors que les respostes a moltes de les preguntes que es fan les poden trobar en determinats llibres.

La programació també inclou la iniciativa ‘Contes a les places’, que es va fer ahir a la tarda a la rambla Bernat de Torroja. El projecte està pensat per impulsar la lectura entre infants i joves i les seves famílies, i alhora promoure l’ús del català.

Paral·lelament, durant tota aquesta setmana s’han realitzat sessions extraordinàries del programa LECXIT, una iniciativa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per a la millora de la seva comprensió lectora. Els tallers s’han celebrat a les escoles Eduard Toda i Prat de la Riba.

Un altre acte és el que es farà demà i que portarà per nom ‘La veu en m frisa’. És una crida dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat perquè els lectors i lectores de Reus se sumin a llegir per a aquelles persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar Sant Jordi al carrer. Es faran lectures a l’Hospital Sant Joan i les residències de l’ICASS.

Comentarios
Multimedia Diari