Els treballadors del 112 fixen el dia de Sant Joan per fer vaga

La plantilla de Reus ratifica la data en una assemblea. La faran la nit que ‘més volum de trucades’ hi ha

04 junio 2021 10:13 | Actualizado a 04 junio 2021 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els treballadors de Reus del 112 van celebrar ahir una assemblea amb un únic punt del dia: la ratificació de la vaga per denunciar la precarització del servei i la necessitat de millorar la gestió interna. Aquesta va obtenir 49 vots a favor; 5, en contra; i 5, en blanc. L’aturada, diuen, «afectarà la nit de la revetlla de Sant Joan», que és la que «més volum de trucades» acull. Aquesta convocatòria té com a objectiu reivindicar la millora en la gestió del servei i les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

«Aquesta aturada ha de servir, més enllà d’exercir un dret fonamental com a eina de reivindicació, per a donar a conèixer a la ciutadania quina és la situació que viu el servei i com aquesta mala gestió acaba afectant de forma directa al ciutadà», esmenta la plantilla de treballadors en un comunicat. Així doncs, la vaga es durà a terme des del dia 23 de juny a les 8 hores i fins al 24 de juny a les 8 hores; afectarà als centres de Zona Franca i Reus. En una propera assemblea, decidiran «les accions reivindicatives que es duran a terme durant tota la jornada».

A tall de recordatori, a mitjans de maig, el comitè d’empresa del 112 de Reus va anunciar que es plantejava convocar una vaga de treballadors davant el «possible impagament de les nòmines» per part de Grupo Norte, l’empresa encarregada abans de la gestió del 112, la qual, a més, era en concurs de creditors voluntari. No els assegurava als treballadors i treballadores el pagament de les nòmines del maig ni la paga doble del mes de juny; havia deixat de pagar, també, el servei de traducció que garantia l’atenció als ciutadans en 28 idiomes. Més endavant, Ferrovial va esdevenir l’empresa gestora del telèfon d’emergències 112, amb una assignació d’urgència. El nou contracte, en aquest cas, tindrà una durada de 10 mesos.

Comentarios
Multimedia Diari