Els veïns d'Horts de Miró prevenen la violència a través de la mediació

Per primer cop, l'entitat veïnal programa una xerrada dirigida per la Unitat de Mediació de la Guàrdia Urbana

Ester Pagès

Whatsapp
Els veïns d'Horts de Miró van assistir al Centre Cívic Llevant per participar en la xerrada. Foto: Alba Mariné

Els veïns d'Horts de Miró van assistir al Centre Cívic Llevant per participar en la xerrada. Foto: Alba Mariné

Respectar els veïns i fomentar la convivència pacífica és un dels objectius que perseguia ahir la xerrada-taller que l’Associació de Veïns Horts de Miró va organitzar en el Centre Cívic Llevant. És la primera vegada que el veïnat opta per programar una activitat com aquesta dirigida per la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes de la Guàrdia Urbana de Reus, la UMIRC.

El taller es va dur a terme amb la voluntat d’actuar com a mesura preventiva de la violència. «No hem tingut conflictes aparents però sí que hem notat que l’ambient està crispat», explicava la presidenta de l’associació de veïns, Eva Maria Mateu. «La crisi econòmica afecta molta gent, no hi ha feina i és més fàcil que els problemes entre veïns s’aguditzin», afegia Salvador Bersabé, el secretari de l’entitat veïnal.

Davant d’aquesta situació, Elena Cobler, agent de la Guàrdia Urbana i membre de la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes va encapçalar una xerrada participativa oberta a veïns de totes les edats, sota el títol ‘Viure sense violència. Tots i totes guanyem’.

A través de dinàmiques i la motivació del públic assistent, aquesta agent va explicar què és la violència i quins tipus existeixen (com la de gènere, el bullying o el sexting, aquest fenomen altament perillós que consisteix a fer-se fotografies per enviar-les a algú de confiança). «Volem que els veïns entenguin que la mediació pot prevenir qualsevol tipus de violència i que és una bona manera de resoldre conflictes sense recórrer a les denúncies», explica Cobler.

Els joves en el punt de mira

La violència, avui dia, pot prendre moltes formes i una d’elles es canalitza a través de les xarxes socials. És per això que l’associació vol influir en els veïns de totes les edats però especialment en els més joves. «A través d’aquesta xerrada, volem fer un projecte adreçat a ells per prevenir la violència», avançava Mateu.

Per aconseguir-ho, a través de dues educadores socials de la Unitat de Mediació s’estan realitzant enquestes per copsar les necessitats dels més joves del barri que oscil·len entre els 12 i 18 anys. «Aquestes preguntes ens permetrà conèixer les seves motivacions i organitzar així tallers de música o d’esports per integrar-los», puntualitzava Bersabé.

La xerrada-taller d’ahir és només una de les activitats que promou aquest barri que compta amb 10.000 veïns. Segons la presidenta, ja estan treballant en «una mena de taula de convivència per integrar els immigrants que regenten comerços al barri».

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También