Els veïns de Planes del Rei denuncien nous talls de subministrament d’aigua

Critiquen l’enèsim dèficit hídric a la urbanització i demanen solucions al consistori. L’alcalde diu que s’ha restablert el servei al més aviat possible i sospita de sabotatges a la xarxa que, assegura, ja investiguen els Mossos d’Esquadra

18 diciembre 2018 09:32 | Actualizado a 18 diciembre 2018 09:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des del divendres passat i fins ahir a la tarda, els veïns de Planes del Rei han tornat a quedar-se sense aigua. Segons Òscar Serrano, regidor a l’oposició per Units per Planes, la incidència ha afectat «a tota la urbanització». 

Serrano explica al Diari que fa pràcticament un any que es produeixen talls intermitents en el subministrament d’aigua. De fet, en els darrers mesos, els veïns de les més de 400 parcel·les de Planes del Rei s’han mobilitzat en diverses ocasions per reivindicar una solució al problema. «Des del passat 2 de gener i fins avui, gairebé tot un any, amb talls i cap solució», critica Serrano, que afegeix que «l’alcalde no vol vigilar ni els pous ni les màquines». 

Les crítiques dels veïns de Planes del Rei van més enllà. Segons el regidor a l’oposició, l’alcalde va signar un decret on «prometia que s’arreglaria tot». Ara bé, després de diversos mesos, diu Òscar Serrano que «no s’ha fet res de res». 

De fet, Serrano assegura que «no s’ha invertit ni un sol euro a la urbanització de Planes del Rei, quan som els que mantenim el poble». Explica que «nosaltres som mil persones durant l’hivern, fins a 2.500 durant l’estiu, i som 428 parcel·les. En tot Pratdip només hi ha 220 cases. Multipliquem per quatre el nombre d’habitants del nucli». A més, reitera, com ja ha fet en altres ocasions, que «paguem els nostres impostos i quan demanen subvencions només es fan inversions al nucli. Això és el segle XV». 

Els veïns es manifesten regularment des de principis de 2018, i fins i tot han arribat a taller la carretera d’accés al poble, la T-310 i han rentat la roba a la font del poble per denunciar la manca d’aigua a la urbanització. 

«Creiem que hi ha sabotatge»
L’alcalde de Pratdip, Joan Maria Rovira, assegura que «el servei de subministrament d’aigua s’ha restablert al més aviat possible». Ell diu que va tenir constància de l’incident el dissabte i que tan bon punt ho va saber es va posar en contacte amb l’empresa Comaigua perquè se solucionés. «Hi ha aigua, però el problema és que els dipòsits no s’han acabat d’omplir, i com que el sistema funciona amb bombes, quan alguna cosa falla mitja urbanització es queda sense aigua». 

Rovira nega la major i assegura que el consistori ha invertit, des de principi d’any, 15.000 euros a la xarxa d’abastament d’aigua de la urbanització. «A més, a l’estiu, els vam subministrar 1,5 milions de litres d’aigua». Amb tot, ell mateix reitera que la urbanització és privada, i que el cost de tot plegat l’hauran d’acabar assumint els seus veïns. 

Pel que fa als motius dels reiterats talls en el subministrament, l’alcalde opina que «creiem que hi ha sabotatge». Explica que el que succeeix és «molt estrany» i que ja ho ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra. De fet, el mateix Rovira posava en dubte a principis del mes de gener que les avaries fossin fortuïtes i apuntava que podien ser intencionades. 

Comentarios
Multimedia Diari