Els veïns de Reus demanen més vigilància al carrer del Vent per una 'onada de robatoris'

A partir d’avui, els veïns del barri del Carme volen registrar una instància per posar-hi càmeres de videovigilància

05 diciembre 2018 10:46 | Actualizado a 05 diciembre 2018 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme i l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori de Reus van denunciar ahir dimarts la manca d’efectius que hi ha als cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, en el marc de «l’onada de robatoris» succeïts recentment al carrer del Vent i que «han afectat veïns i botiguers del barri». En aquest sentit, van anunciar que «no estem en contra dels Mossos d’Esquadra ni Guàrdia Urbana, sinó que ens queixem de la manca d’efectius que ells també pateixen». 

Ambdues entitats van fer palesa  la sensació que hi ha d’inseguretat, ja que segons va dir el president de l’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme, Josep Machado, «hem observat un increment de robatoris en el 25 i 30% des de principis d’aquest any en habitatges». «Volem que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana patrullin a peu pels carrers del barri del Carme i a través d’una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, que farem avui, demanarem càmeres de videovigilància al carrer del Vent, que és el més afectat. Volem solucions, si no, ens veurem obligats a fer mobilitzacions i crearem patrulles ciutadanes», va afegir Machado, el qual també va destacar que «ho farem arribar fins a l’Ajuntament amb una moció». 

Per la seva banda, el regidor de Seguretat a l’Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, va explicar que «no hi ha cap barri de la ciutat que tingui una problemàtica especial. No donem dades per barris per no estigmatitzar zones, però al barri del Carme, els fets delictius han baixat més que la mitjana de tot Reus».  

Quant a les xifres, va continuar el regidor, «demostren que la planificació policial dona una resposta adequada. No podem posar un agent a cada cantonada i tampoc cal, ja que la política de proximitat de la Guàrdia Urbana funciona i la coordinació entre cossos policials també, igual que la col·laboració amb veïns i comerciants».  També va parlar d’una «reducció continuada del nombre de delictes». «Segons dades del Ministeri de l’Interior, Reus és el municipi de Catalunya de més de 30.000 habitants on més baixen els fets delictius», va especificar Enrech. 

Comentarios
Multimedia Diari