Els veïns del Carme de Reus reclamen arranjar un solar del barri

Asseguren que fa temps que reclamen que s’apuntalin les cases del costat que han quedat desprotegides

31 enero 2019 10:48 | Actualizado a 08 febrero 2019 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns del barri del Carme reclamaven ahir solucions urgents davant la perillositat que representa el solar que es troba al carrer Alt del Carme. Aquest es troba sense les mesures de seguretat necessàries després que el 20 de desembre passat s’enderroquessin totalment dues cases ja afectades. 

Segons denunciava ahir el president de l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme, Josep Machado, la zona no està tancada (només presenta una tanca metàl·lica) i no s’han apuntalat les parets dels edificis adjacents. 

«La propietària d’una de les cases ha fet tres instàncies denunciant els fets i encara no ha rebut contestació quan li van dir que repararien tots els desperfectes», manifestava Machado, que també afegia que «ja tenim el barri prou malmès perquè es vegi això de qualsevol manera».

Segons explicava ell mateix, els treballs porten aturats des de l’endemà de l’enderroc i tampoc s’han reparat els desperfectes ocasionats ni netejat el solar.

Des de l’associació de veïns porten temps reivindicant millores pel barri i solucions per acabar amb el deteriorament de les cases. Segons un cens elaborat per ells mateixos, a la zona del Carme es registren fins a 114 cases deshabitades que presenten un estat precari.

Carrer Sant Francesc
D’altra banda, destacar que la setmana passada es van iniciar els treballs previs a l’esperat enderroc dels dos blocs de pisos deshabitats ubicats als carrers Sant Francesc i Sant Benet i que s’havien convertit en un focus de brutícia i de problemes pel barri. 

De fet, les actuacions sobre el terreny amb la presència de tècnics de l’Institut català del Sòl (Incasòl) ja donaran pas a les obres d’enderroc que està previst que tinguin una durada d’execució d’uns sis mesos amb un cost total de 200.000 euros, finançats íntegrament per la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari