Empresonats dos veïns de Reus per fer contraband de tabac des de l'Àsia

Els Mossos van detenir quatre persones i van intervenir 1.100 caixes per valor de 2,5 milions d'euros.

20 octubre 2017 18:47 | Actualizado a 20 octubre 2017 18:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra i agents de vigilància duanera de Catalunya i Madrid han desarticulat aquesta setmana una organització criminal dedicada al contraban de tabac provinent del sud-est asiàtic com Malàisia, Vietnam o Xina i han detingut quatre persones de nacionalitat espanyola i romanesa, que ja han ingressat a la presó.

El passat 5 d'octubre va atracar al Port de Barcelona un vaixell que per les dades que es disposaven podia transportar un contenidor ple de tabac per introduir il·legalment.

Onze dies més tard, efectius de Mossos i Vigilancia Aduanera van entrar al local on es va dipositar aquesta mercaderia i van intervenir un total de 1.100 caixes de tabac per un valor d'uns 2,5 milions d'euros.

L’endemà, els agents –juntament amb Vigilancia Aduanera- van detenir el líder del grup criminal a Pozuelo de Alarcón i dos homes a Reus i El Prat de Llobregat; tots ells de nacionalitat espanyola. Així mateix, també van detenir una dona de nacionalitat romanesa a Mataró.

A més d’aquestes entrades, també se’n van fer dues més a dos domicilis del líder de l’organització, a El Prat de Llobregat i a Sarroca de Bellera. En total, s’han intervingut 505.800 euros en metàl·lic, diferents mostres de tabac, 1.000 bitllets de loteria, així com documentació diversa que involucrarien a l’organització en fets similars durant els darrers mesos.

La investigació es va iniciar el passat mes de maig després d'una informació policial que alertava d'una trobada a Barcelona entre persones integrants de diferents grups criminals. Els agents van posar el focus en el presumpte líder d'un grup dedicat al contraban de tabac i que es rodejava de col·laboradors de màxima confiança que encobrien les activitats delictives.

Els agents van constatar que el tabac de contraban que introduïen a l'estat espanyol provenia de països del sud-est asiàtic com Malàisia, Vietnam o Xina, però abans d'arribar a la destinació final -normalment al port de Barcelona- passava per altres països del continent africà. En aquests llocs l’organització també tenia col·laboradors que s’encarregaven d’enviar la mercaderia a Barcelona. D'aquesta manera evitaven els controls que acostumen a tenir les mercaderies que provenen directament del sud-est asiàtic.

Els arrestats van passar a disposició judicial aquest dijous al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de La Seu d’Urgell i el jutge va decretar presó provisional per a tots quatre. La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions.

Comentarios
Multimedia Diari