'En nutrició esportiva no has de deixar de formar-te mai'

La reusenca Aleyda Cáceres Ten va passar de ser joiera a especialista en nutrició esportiva, un canvi amb el qual se sent realitzada i gaudeix d'estar cara al públic

19 mayo 2017 15:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aleyda Cáceres Ten va endinsar-se en el món de l’esport sense planificar-ho, tot creant una botiga especialitzada en dietes i rutines esportives.

 

- Com és que va obrir una botiga de nutrició esportiva?

- Bé, aquesta disciplina en principi no era la meva especialitat. Jo vinc de família joiera. Havia estat tota la meva vida aprenent l’ofici del meu pare i quan vaig conèixer la meva actual parella, en Vicenç Redondo, em vaig endinsar en el coneixement de l’esport que practica, el culturisme, i vaig familiaritzar-me amb uns quants termes. Val a dir que és un món molt gran. Tot i això, jo no el practico, només vaig al gimnàs.

 

- Com va començar tot?

- Fa dos anys que vaig començar com a distribuïdora de productes i va arribar un punt en què vam veure que el magatzem no ens feia el pes. Llavors vam decidir una altra cosa: muntar aquesta botiga destinada a la nutrició esportiva, entre altres coses. D’això farà un any i en aquest temps també vaig tenir dues criatures.

 

- De joiera a especialista esportiva. Quin canvi!

- Són dos mons completament diferents i uns públics que no tenen res a veure. El que tenia clar és que volia estar de cara al públic, perquè és el que més m’agrada. La meva vida s’ha convertit en una aventura caòtica, perquèa banda de la botiga, d’entrenar i la família, també faig de jutgessa a la federació als campionats de culturisme i estic estudiant per treure’m el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

 

- No té aturador... I quin servei té aquesta titulació?

- Sí, la veritat, no paro. A través d’aquest certificat desenvolupo coneixements pràctics i teòrics que em poden ajudar en un futur en l’àmbit de l’esport.

 

- Abans havia dit que a banda de productes de nutrició esportiva, oferien més coses.De què es tracta?

- A la botiga també hem tret una línia de roba anomenada Live free, que nosaltres mateixos dissenyem i, a banda de dedicar-nos a les dietes i les rutines esportives, també tenim un fisioterapeuta. Treballem més que nutrició, també tenim un club esportiu anomenat Alyan, amb el qual fem sortides a la muntanya, de temàtica cultural i rutes per la ciutat. Hi ha membres de diverses edats.

 

- Quin tipus de públic tenen?

- Hi ha de tot. Hi ha qui competeix en culturisme, nedadors, gent que fa muntanya, triatló i, fins i tot, gent més aviat sedentària que no fa exercici intens, però que es vol cuidar. De totes les edats i àmbits. La gent ve informada, però sempre s’estima més una orientació personalitzada. Intentem que la dieta sigui el principal, no pas la venda de productes.

 

- Hi ha moltes botigues de nutrició esportiva. Per què?

- L’esport s’ha deixat de practicar per minories i en l’actualitat s’ha obert a tothom. Pel que fa a la proliferació de la creació d’aquest tipus de botigues, és una lluita constant. Hi ha moltes que venen productes, però hi ha poca gent formada. Jo m’he tret títols de la federació, però val a dir que en la nutrició esportiva no has de deixar de formar-te mai, perquè no ho saps tot i evoluciona tot molt. Nosaltres ens diferenciem de la resta potser pel tracte, som propers.

Comentarios
Multimedia Diari