Entitats i institucions donen suport conjunt a la candidatura del Priorat per la UNESCO

Ahir es va signar a la Cartoixa d'Escaladei un manifest perquè tots els actors treballin per garantir els valors del territori

19 mayo 2017 16:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’associació Prioritat, el Govern català, el Consell Comarcal del Priorat, la Diputació de Tarragona, la DOQ Priorat, la DO Montsant, el Parc Natural de Montsant, Priorat Enoturisme, el sindicat agrari Unió de Pagesos i els ajuntaments de la comarca van mostrar ahir al matí la seva implicació i suport conjunt a la candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ a patrimoni mundial de la UNESCO, i ho van fer amb la signatura del ‘Manifest d’Escaladei’.

D’aquesta manera, tots els actors que intervenen en diferents nivells i competències en aquest paisatge assumeixen el Sistema de Gestió del Priorat-Montsant-Siurana per garantir la pervivència dels valors del territori.

L’acte es va celebrar a un dels punts emblemàtics de la comarca, a la Cartoixa d’Escaladei, a vuit dies perquè el Consell de Patrimoni Històric doni a conèixer quina serà la candidatura espanyola que optarà al reconeixement de la UNESCO l’any 2018.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va ser l’encarregat de tancar l’acte destacant que la presentació de la candidatura del Priorat a la UNESCO no és el final, «sinó una baula més en la cadena d’un model de desenvolupament i d’equilibri territorial». Així mateix, va destacar la comarca del Priorat com «un bon exemple de territori rural que patia grans dificultats i que, gràcies a un model compartit per tant pel sector privat com públic, se n’ha sortit i s’ha convertit en un model per a altres zones rurals que miren de prosperar de manera equilibrada i respectuosa amb el seu territori i la seva pròpia tradició».

Pel que fa al projecte de la candidatura, Junqueras el va definir de transversal i integrador, valorant que es construís des de la societat civil, tal com també destacà la presidenta de Prioritat, Pilar Just: «Ha estat de baix cap dalt». Just també va explicar que les esperances per la candidatura a patrimoni de la UNESCO són «positives», però amb matisos, ja que la comarca «no és aparador de cap gran monument».

Comentarios
Multimedia Diari