Entrevista a Josep Jofré: 'Tindrem a la junta la primera dona en 165 anys'

Jofré és el nou president d'El Círcol de Reus. Entre els seus objectius vol donar continuïtat a les activitats que ja es realitzen, adaptar-se a les noves tecnologies i fer-se més visible a la ciutat.

19 mayo 2017 17:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

- Està d’allò més vinculat a la ciutat. Qui millor per representar El Círcol?

- Això no té res a veure amb poder representar millor. La representació de la societat recau en una junta. El president simplement és el més visible. Tot es basa en la confiança que et dipositen els socis.

 - Per què es va plantejar presentar-se com a president?

- És una entitat de la qual ara farà més de 30 anys que en sóc soci i hi tinc una estreta vinculació. L’anterior junta em va proposar si voldria presentar-me i em va fer goig la idea.

 - Deu conèixer molt bé l’entitat després de tants anys com a soci...

- Sí, clar. S’organitzen diverses festes anuals que apleguen a molta gent. La festa de Cap d’Any, Carnaval, la Castanyada... T’ajuntes amb molta gent i et diverteixes molt. Aquest va ser un dels motius que em van empènyer de jove a fer-me soci. Amb el temps, també aprecies l’oportunitat de gaudir d’activitats més culturals i d’allò més útils.

-Com se sent en el terreny personal amb el nou càrrec?

- Tenim un gran equip i ens ajudem entre nosaltres. A hores d’ara, preparem noves incorporacions. Tindrem la primera dona a la junta en 165 anys. Del total dels associats, aproximadament un 14% són dones, però la veritat és que n’hi vénen moltes més. El que succeeix és que fa 50 anys quan un home es feia soci la seva dona gaudia dels mateixos serveis sense necessitat de donar-se d’alta. Això ja ha canviat actualment.

 - Es plantejarà agafar el relleu en el marc continuista...

- Totes les associacions, si no són de nova creació, tenen una finalitat continuista. Es tracta d’una societat important des del 1852 que, vulguis o no, està més que consolidada. D’altra banda, treballarem iniciatives noves amb pilars molt importants: un d’ells serà mantenir i cuidar la gran infraestructura de què disposem, que costa molts diners de mantenir; hem de conservar els prop de 350 socis que tenim, d’on podem trobar tant de caràcter familiar com empresarial.

 - Tot molt complet...

- Treballarem també molt a reforçar el servei dels socis per tal que puguin gaudir d’altres activitats que no s’havien fet fins ara o no amb la profunditat que es demanaven. Volem equilibrar-ho tot una mica, en definitiva. També pretenem vincular-nos a altres entitats. Som la més degana i aquí també s’aixopluguen altres associacions que no tenen les infraestructures que tenim nosaltres i, per tant, els hi podem oferim serveis. Val a dir que tenim nexes d’unió culturals fins i tot dels mateixos socis, els quals pertanyen a una o diverses entitats de la ciutat.

 - Pel que fa a la visibilitat cap a la ciutat, es farà alguna cosa nova?

- Volem reforçar el contacte amb la gent i la coneixença de l’entitat. Entre altres coses ho fem anunciant els actes que duem a terme. Una de les branques més conegudes de l’entitat és la de la discussió política i d’actualitat. Ara, amb les noves tecnologies els debats també s’han traslladat a l’àmbit digital i és difícil competir. No obstant això, fem més actes. Per aquí ha passat gent de tots els colors polítics i àmbits de la cultura, ja sigui amb concerts, exposicions, fòrums, discussions de llibres, campionats de Bridge, escacs, billar...

 - Com es volen apropar al teixit jove?

- És una de les vies a la qual ens volem obrir. Una distinció de l’entitat són les relacions interpersonals entre els socis. Hi ha nissagues familiars senceres que enceten cercles de coneixença d’allò més interessants, però alguns ja tenen una certa edat. El que pots oferir als joves ara és limitat, fins que no tasten i gaudeixen les nostres instal·lacions. Pel que fa a millores tecnològiques, volem incorporar una bona cobertura de la xarxa local sense fils i volem incrementar la nostra presència a les xarxes, com també elaborar conferències en streaming.

Comentarios
Multimedia Diari