És l’hora d’escoltar els infants de Reus

Drets, deures i límits. Cinquanta nens i nenes van exposar més de 100 propostes ahir al Consell Municipal d’Infants al saló de plens de l’Ajuntament

08 mayo 2019 08:03 | Actualizado a 10 mayo 2019 08:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un dia per reivindicar els drets dels infants i promoure la igualtat i la fraternitat entre els nens i nenes dels col·legis de la ciutat. Sota aquestes premises es va dur a terme ahir dimarts el Consell Municipal d’Infants, que va comptar amb 50 joves representants dels 976 alumnes de fins a 22 centres de Reus. El saló de plens, amb la corporació municipal també present, va omplir-se de goma gom amb pares i mares inclosos. Molts d’ells van fer-se lloc com van poder a la sala. Els regidors van prendre la paraula un cop tothom es va asseure. 

La regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, va destacar, a tall d’introducció, com d’important és «reivindicar els drets dels més petits, que també tenen veu». «Nosaltres tenim el deure d’escoltar-vos. A vegades, els adults, anem molt de pressa i no hi estem al cas. Hem de saber fer-ho millor. L’objectiu del Consell és dedicar un espai d’atenció, escoltar propostes i vetllar perquè es compleixin», va dir Vilella. També va parlar dels límits: «Cal reclamar els vostres drets, però cal tenir presents els límits. Els vostres drets acaben quan comencem els dels que hi són al vostre costat. Sabem que els altres nens i nenes en tenen, de drets. Per tant, s’han de respectar». Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Mª Dolors Sardà, va parlar de  l’esforç dedicat per part dels infants assistents al Consell: «Ha estat un procés en el qual han redactat un seguit de propostes amb l’ajuda de professionals de l’Ajuntament de la ciutat, han invertit el seu temps i han après». Un cop finalitzades les presentacions, l’acte va seguir amb la lectura descriptiva dels drets dels infants, a càrrec d’aquests. 

Primer, van prendre la paraula els representants de l’Escola Alberich i Cases, l’Alejandro Vela i la Bruna Francesch, que van exposar unes idees sobre la igualtat entre adults i infants. «Volem que tots els nens i nenes siguin tractats de forma igualitària», van especificar. La successió de lectures va ser molt endreçada. Tots i cadascun dels nens i nenes van dir la seva amb bona dicció i de forma decidida. Van ser molts els somriures entre el públic, mentre els menuts destacaven com d’essencial és participar en les «decisions de ciutat». Els alumnes del Col·legi Sant Josep van donar valor a les més de 100 propostes, «moltes semblants o repetides». Si es reiteren, serà per alguna raó. Els estudiants de l’Escola Prat de la Riba van recollir el relleu del discurs i van indicar que «el Consell és una eina per poder defensar-nos». Entre les propostes, hi va haver una que reivindicava la igualtat en les lligues esportives escolars, les quals «haurien de ser mixtes».  Tot citant articles de la Convenció de Drets dels Infants, els alumnes van donar suport a les seves consignes. També van demanar rebre tallers educatius i preventius sobre bullying. Hi va haver iniciatives imaginatives, com ara poder triar o decidir el nom d’algun carrer, plaça o edifici públic, entre altres.

Comentarios
Multimedia Diari