Escenari i plenari de Falset, dos espais on saber escoltar

Carlos Brull és alcalde i bateria de La Soul Machine i s’ha dedicat molts anys a la docència musical 

04 agosto 2019 19:40 | Actualizado a 05 agosto 2019 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La música i la política són temes molt diferents, però en els dos has de saber escoltar el que passa al teu voltant, saber-hi reaccionar i interactuar-hi». Carlos Brull és l’alcalde del municipi de Falset, i actualment compagina la política i la música. 

Va estudiar a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Liceu amb l’especialització de bateria i l’any 2003 va fundar l’Aula de Musics Tarragona, vinculada al Conservatori del Liceu, on va estar a la direcció del 2003 fins al 2017. Durant molts anys, Brull s’ha dedicat a la docència musical, a més d’haver format part de molts grups musicals: Denada, Jesús Fusté, Soul Five i La Soul Machine, entre d’altres. Dels dos últims encara n’és membre. Tot i que la seva dedicació professional ja no és en la docència, continua en contacte amb aquest món sent tècnic comercial. 

«M’organitzo la dedicació municipal amb els diversos concerts perquè és molt gratificant», una dedicació municipal que va començar l’any 2003. Des d’aleshores, ha estat vinculat al partit Independents per Falset (ERC) d’alguna manera. La seva vida política va començar de 9è candidat en la llista del partit i ara ostenta l’alcaldia de Falset. En la darrera legislatura va ser primer Tinent d’alcalde i regidor de Governació, Cultura, Salut i Esports. 

Durant el seu pas per la regidoria de cultura, la va considerar com un servei a les persones: «hi ha els serveis bàsics i la cultura és un altre tipus de servei». Així, agraeix l’activitat cultural del municipi, fomentada pel seu teixit associatiu. Segons el batlle, són capaces d’arribar allà on el consistori no pot. Per ell, és important que la gent participi de la cultura, la valori i en doni una opinió constructiva perquè és així com es poden anar ajustant les programacions culturals. 

Quan valora la seva trajectòria, en destaca dues grans fites: la creació de l’Aula de Músics, que ha donat i dona servei a molta gent i va funcionar gràcies a un gran equip docent al capdavant; i La Soul Machine, un grup ‘de comarca’ que ha arribat on mai no s’haguessin imaginat: 3 discos i 20 anys de carrera. Si parla del futur, no té plans definits: «la vida m’ha ensenyat que he d’anar vivint el dia a dia i aprofito la música per desconnectar, és una oportunitat per fer-ho». 

Comentarios
Multimedia Diari